Policajci na motorima vratili osmijeh na dječja lica

Slika korisnika admin
Blue knights
Filip BRALA
Policajci motoristi plijenili su pažnju brojnih prolaznika na zadarskim ulicama

Pedesetak policajaca na motorima iz cijele Hrvatske, članovi motorističkog kluba "Blue knights", razveselili su brojne mališane u OŠ Voštarnica, školi za djecu s poteškoćama u razvoju, i one na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.

Policajci su se, naime, najprije okupili u novoj sportskoj dvorani na Višnjiku, a potom su krenuli u obilazak onih kojima je topla riječ i mali znak pažnje uvijek dobrodošao.

Posjetili su potom OŠ Voštarnica gdje ih je, unatoč tome što je jučer bio nenastavni dan, s radošću dočekao veliki broj učenika, njihovih roditelja i učitelja. U školi je upriličeno kratko druženje i upoznavanje, a policajci su uručili učenicima nužne darove, odnosno didaktička sredstva: drvene slagalice, umetaljke, loto, memory, puzzle te filmove na DVD-u.

Nakon ugodnog druženja u OŠ Voštarnica policajci su se uputili na Odjel pedijatrije zadarske Opće bolnice gdje su dobrim raspoloženjem i prigodnim darovima uveselili nerijetko tmurne bolničke dane mališanima koji leže na ovom odjelu.

Naime, ovaj su odjel zadarske Opće bolnice, osim brojnim i različitim igračkama, policajci motoristi obogatili čak i jednim računalom, pisačem, igricama te DVD-om razveselivši tako čak 16 mališana koliko ih trenutačno leži na Odjelu pedijatrije.

- "Blue knights" ili "Plavi vitezovi" je organizacija utemeljena u SAD-u još 1974. godine, a podrazumijeva policajce motoriste i to isključivo one koji imaju svoj vlastiti motor i vozačku dozvolu za vozila A kategorije. Naše se djelovanje svodi na promicanje sigurne vožnje, a bavimo se i humanitarnim radom pa događanja poput ovog danas za nas nisu rijetkost, kazao je Ivan Miočić, načelnik II. policijske postaje, koordinator Policije u zajednici te direktor Croatia 1 dijela organizacije "Plavih vitezova", napomenuvši kako će se već danas uputiti na otok Pašman gdje će se u još jednoj humanitarnoj akciji zadržati čak dva dana.

Istaknuo je također kako "Plavi vitezovi" jednake humanitarne akcije provode po svim gradovima Hrvatske pa je tako ovoga puta i Zadar došao na red.

Nakon ovog humanog obilaska barem jednog dijela zadarskih mališana, policajci motoristi su se uputili u "đir" oko grada te su, plijeneći znatiželjne poglede brojnih prolaznika, podigli atmosferu na zadarskim ulicama.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno