Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Policajci na motorima vratili osmijeh na dječja lica

Autor:

09.06.2008. 22:00
Policajci na motorima vratili osmijeh na dječja lica

Foto: Filip BRALA



“Plavi vitezovi” su policajci motoristi i to isključivo oni koji imaju svoj vlastiti motor i vozačku dozvolu za vozila A kategorije
Pedesetak policajaca na motorima iz cijele Hrvatske, članovi motorističkog kluba “Blue knights”, razveselili su brojne mališane u OŠ Voštarnica, školi za djecu s poteškoćama u razvoju, i one na Odjelu pedijatrije zadarske Opće bolnice.
Policajci su se, naime, najprije okupili u novoj sportskoj dvorani na Višnjiku, a potom su krenuli u obilazak onih kojima je topla riječ i mali znak pažnje uvijek dobrodošao.
Posjetili su potom OŠ Voštarnica gdje ih je, unatoč tome što je jučer bio nenastavni dan, s radošću dočekao veliki broj učenika, njihovih roditelja i učitelja. U školi je upriličeno kratko druženje i upoznavanje, a policajci su uručili učenicima nužne darove, odnosno didaktička sredstva: drvene slagalice, umetaljke, loto, memory, puzzle te filmove na DVD-u.
Nakon ugodnog druženja u OŠ Voštarnica policajci su se uputili na Odjel pedijatrije zadarske Opće bolnice gdje su dobrim raspoloženjem i prigodnim darovima uveselili nerijetko tmurne bolničke dane mališanima koji leže na ovom odjelu.
Naime, ovaj su odjel zadarske Opće bolnice, osim brojnim i različitim igračkama, policajci motoristi obogatili čak i jednim računalom, pisačem, igricama te DVD-om razveselivši tako čak 16 mališana koliko ih trenutačno leži na Odjelu pedijatrije.
– “Blue knights” ili “Plavi vitezovi” je organizacija utemeljena u SAD-u još 1974. godine, a podrazumijeva policajce motoriste i to isključivo one koji imaju svoj vlastiti motor i vozačku dozvolu za vozila A kategorije. Naše se djelovanje svodi na promicanje sigurne vožnje, a bavimo se i humanitarnim radom pa događanja poput ovog danas za nas nisu rijetkost, kazao je Ivan Miočić, načelnik II. policijske postaje, koordinator Policije u zajednici te direktor Croatia 1 dijela organizacije “Plavih vitezova”, napomenuvši kako će se već danas uputiti na otok Pašman gdje će se u još jednoj humanitarnoj akciji zadržati čak dva dana.
Istaknuo je također kako “Plavi vitezovi” jednake humanitarne akcije provode po svim gradovima Hrvatske pa je tako ovoga puta i Zadar došao na red.
Nakon ovog humanog obilaska barem jednog dijela zadarskih mališana, policajci motoristi su se uputili u “đir” oko grada te su, plijeneći znatiželjne poglede brojnih prolaznika, podigli atmosferu na zadarskim ulicama.