Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prečanki titula Miss Universe Australia

Autor: Z L

09.06.2008. 22:00
Prečanki titula Miss Universe Australia


Dvadesetjednogodišnja Laura Dundović, dijete druge generacije Hrvata u Australiji, izabrana je za novu Miss Universe
Dvadesetjednogodišnja Laura Dundović, dijete druge generacije Hrvata u Australiji, u srijedu je u poznatom Trak Showroomu u Melbourneu izabrana za novu Miss Universe Australia. Laura Dundović, studentica psihologije, čiji se otac Dragan (John) rodio na otoku Ugljanu pokraj Zadra, pobijedila je ispred 28 djevojaka pristiglih iz svih dijelova Australije.
Tijekom programa djevojke su ispred publike prošetale u večernjim haljinama, u dvodijelnim kupaćim kostimima, prije no što su konačno žiriju odgovorile i na pitanja vezana za opću kulturu i društvena zbivanja.
Nakon što je osvojila prestižni naslov, otac Laure Dundović izjavio je:
– Iskreno govoreći, još se nisam spustio na zemlju. Svi smo oduševljeni. S obzirom na konkurenciju, očekivao sam da će se plasirati izmedu prvih osam, rekao je Dragan koji je natjecanje pratio iz publike zajedno sa svojom suprugom Shirley.
– Laura potječe iz skromne obitelji, poput mnogih drugih Hrvata, ali u njoj nema ničega lažnoga. Svi smo jako ponosni na nju, rekao je presretni otac koji je ovom prilikom primio donekle uranjeni dar za svoj 50. rođendan koji će proslaviti u listopadu.
Za Lauru je navijao i ostatak njezine obitelji, stric Zlatko (Jim), djed Petar i baka Marija koji žive u Sydneyu. Osobito su ponosni zato što je Laura prva Hrvatica koja je osvojila naslov Miss Universe Australia.
Nakon Laurinog velikog uspjeha cijela obitelj se priprema na godišnji odmor u Hrvatsku gdje će ovog ljeta provesti šest tjedana. Laura će im se pridružiti nešto kasnije, jer je 14. srpnja u Vijetnamu očekuje završni izbor za Miss Universe čiji je pokrovitelj Donald Trump.