Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Boris Hrabrov na klupi Voštarnice

Autor: Andrija Dešpoja

09.06.2010. 22:00
Boris Hrabrov na klupi Voštarnice

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Voštarnica je godinama najjači zadarski A-2 ligaš i sretan sam što sam ih dobio priliku voditi u novoj sezoni – kazao je Hrabrov
U A-2 ligašu Voštarnici zadovoljno trljaju rukama, jer nakon crnih najava da je klub pred gašenjem zbog financijskih i inih problema ukazalo se spasonosno rješenje u obliku pomoći jednog zagrebačkog sponzora koji će iznijeti teret naredne sezone. Također je poznato i ime novog trenera koji će predvoditi “zelene”, a to je Boris Hrabrov koji će tako naslijediti uspješnog kolegu Rajka Vidakovića. Predsjednik kluba Tomislav Klarica nije skrivao oduševljenje sretnim rješenjem koje je ovog stabilnog A-2 ligaša prije početka priprema riješio najvećeg problema.
– Uspjeli smo u nekoliko dana riješiti dva najvažnija problema koja su nas mučila od završetka sezone. Pitanje sponzora je rješeno na našu veliku radost, a ime ne bi iznosili još u javnost, nego možemo samo kazati da se radi o jednoj zagrebačkoj tvrtki koju vodi naš sugrađanin, zaljubljenik u Voštarnicu. Također, riješeno je pitanje trenera za sljedeću sezonu. To je Boris Hrabrov i s njime na kormilu želimo u novu sezonu krenuti ambicioznije nego ikad dosad.
Je li to najava juriša na prvo mjesto koje vodi u kvalifikacije za A-1 ligu.
– Teško je govoriti o kvalifikacijama, ali želimo konkurirati za prvo mjesto i to nam je cilj sljedeću sezonu. Godinama smo bili blizu, uvijek smo pri vrhu, a želja je ove sezone otvoreno napasti prvo mjesto. Normalno, to će sve ovisiti o širini rostera, ali ako uspijemo privoljeti sve igrače od prošle sezone uz nekoliko pojačanja onda se imamo pravo tome i nadati – kazao je Klarica koji je najavio neka imena koja bi mogla zvučno odjeknuti u zadarskim košarkaškim krugovima.
– Stigao nam je već Ivica Grgurević koji je iskusan igrač s mnogo utakmica u A-1 i A-2 ligi, a želimo nagovoriti imena poput Marka Bulića ili Arijana Komazeca da nam se pridruže za narednu sezonu. No, o tom potom – najavio je Klarica za kojeg će na terenu momčad predvoditi novi trener Boris Hrabrov. Dosad u karijeri je trenirao Biograd, Borik-Puntamiku, a posljednje vrijeme je poznat zadarskoj košarkaškoj javnosti po uspješnom vođenju Poličnika kojeg je uveo prvi put u povijesti u A-2 ligu.
– Voštarnica je godinama najjači zadarski A-2 ligaš i sretan sam što sam ih dobio priliku voditi u novoj sezoni. Vidjet ćemo kako će se razviti situacija s ostalim momčadima u ligi, ali naš cilj je borba za vrh. Bit će vrlo teško, jer ove sezone će biti jakih klubova poput Šibenika, Kaštela, Solina, Omiša tako da ne možemo ništa garantirati. Također, nam je želja svih u klubu da održimo momčad od lani, a uz neko pojačanje kao što je već stigao Ivica Grgurević će se definitivno naše šanse povećati. U planu je odraditi jedan mini ciklus priprema od 18. lipnja do početka srpnja, a onda ćemo na odmor do 15. kolovoza kad nas očekuju bazične i završne pripreme za narednu sezonu – kazao je Hrabrov.