Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dali smo naslutiti bolje sutra u Zadru

Autor: Roman Morović

09.06.2010. 22:00
Dali smo naslutiti bolje sutra u Zadru

Foto: Zvonko KUCELIN



Što reći? Nakon ovako izgubljenog finala, čovjek mora biti tužan – ovim je riječima otvorio sinoćnju konferenciju za novinare pod tornjem Danijel Jusup, trener Zadra.
Znali su Zadrani da će jako teško do naslova u Ciboninoj dvorani, nakon poraza koji su pretrpjeli samo dva dana ranije u Krešinom domu.
– Postoji veliki žal za onom izgubljenom prilikom kod kuće. Znali smo da će nam u petoj u Zagrebu biti teško, da će dvorana biti puna, da će Cibona imati podršku svojih navijača i da će se oni psihološki dići. Posebno nakon pobjede u Zadru – dodao je Jusup.
Što se same pete utakmice tiče, Zadar je živio do početka treće četvrtine.
– Mi smo prijetili jedno poluvrijeme, čak i početkom treće četvrtine, kada smo se spustili na četiri razlike. Međutim, tada je Perić pokušao leđima jedan napad i nije uspio. Ali u zraku je bila ta snaga Cibone i bilo je samo pitanje trenutka kada će oni prelomiti i otići na veću razliku.
Zadar je imao 2-0 u finalu. Cibona je prva momčad koja je osvojila naslov prvaka nakon takvog zaostataka.
– Mislim da je ovo finale obilježila ta kvaliteta Cibone, koja je po meni uvjerljivo najkvalitetnija momčad u hrvatskoj ligi. Imaju individualnu kvalitetu, naročito u šuterskom dijelu za tri poena, kojeg je jako, jako teško braniti. I večeras su imali šut za tricu 14-28 i preko ruke i na zonu… Plus, imaju Gordona, koji stvarno dosta kvalitetno probija. To nije lako braniti.
Na kraju svog izlaganja, Jusup je istaknuo.
– Što se tiče mojih igrača, mogu im stvarno samo čestitati i zadovoljan sam onim što su pokazali u ovom dijelu sezone. A moji kriteriji su stvarno visoki. Mislim da smo pokazali karakter, želju, borbenost i dali naslutiti jedno bolje sutra u Zadru. Naš hendikep je bio povreda Boise. To je jednostavno bio nenadoknadiv gubitak i strašno mi je žao što se taj čovjek povrijedio kod 10-11 u četvrtoj utakmici, jer je pitanje kako bi sve to završilo da nije – zaključio je trener Zadra.
Nakon njega, u press dvoranu ušao je trener prvaka Hrvatske, Velimir Perasović.
– Iznimno sam sretan što smo uspjeli osvojiti titulu prvaka Hrvatske. Pogotovo nakon početnih 0-2, kada je praktički bilo vrlo teško očekivati da možemo okrenuti taj rezultat. Svi smo svjesni, mislim i igrači Zadra kada su došli na ovu utakmicu, da su oni svoju priliku propustili prije dva dana u Zadru. To je bila utakmica koja je riješila ovu seriju. Jer više nije bilo šanse da mi uđemo malo lošije u utakmicu, poput one prve, kada smo ušli nedovoljno koncentrirani i angažirani. Prema tome, mislim da je današnja utakmica bila potvrda onog dobroga što smo radili ove sezone.
Perasović je na posljednjoj ovosezonskoj “pressici” istaknuo svoje zadovoljstvo sezonom.
– Mogu reći da je za mene ova sezona uspješnija od prošle, bez obzira što nismo osvojili kup, jer smo igrali bolju, drugačiju košarku i zato što smo afirmirali nekoliko mladih igrača. Pokazali smo da se spartanskim radom može napraviti dobar rezultat. Zahvalio bih mojim igračima, jer su oni ti koji su iznijeli sav teret. Isto tako i mojim pomoćnicima, imamo sjajne trenere i kondicijskog trenera. Tomislav Mijatović sutra može biti trener Cibone bez problema. Ima kapacitet za to.
Hoće li Perasović ostati u Ciboni iduće sezone, zanimalo je novinare.
– Moj ugovor je istekao. Ukoliko Cibona bude mogla napraviti nekakvu normalnu momčad i normalno funkcionirati, nemam ništa protiv toga da ostanem. Međutim, to u ovom trenutku izgleda jako, jako neizvjesno. Ovo što se događalo ove sezone je apsurdno. Ja osobno nisam primio niti jednu plaću ove sezone, a da ne govorim o igračima. Dobra volja postoji, ali više od toga nažalost nisam vidio. Ovo što se dogodilo ove sezone je možda jedan put u sto godina. Nema šanse više da igrači ne primaju plaće i da rade – zaključio je trener Cibone.