Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Na pomolu turistička razmjena s Bangladešom

Autor: Krešimir Bukvić

09.06.2010. 22:00
Na pomolu turistička razmjena s Bangladešom


Već su krenuli s analizama i procjenama razvoja turističke razmjene, te su u tom pravcu angažirali udrugu TRS da im pomogne oko prikupljanja svih potrebnih informacija te kreiranja promidžbenih aktivnosti
Veleposlanik Bangladeša Rahmana Mizanur proteklog je vikenda s obitelji posjetio otok Galešnjak u pratnji generalnog konzula Narodne Republike Bangladeš u Zagrebu Ante Sorića.
Mizanur se odlučio na posjet najpoznatijem srcolikom otoku na svijetu na nagovor supruge, a pokazali su mu ga članovi otočne udruge TRS.
Nakon Galešnjaka gosti su nastavili turistički obilazak po otocima Ugljanu i Pašmanu, a u Preku ih je primio načelnik Općine Preko, Ante Jerolimov. Jerolimov je izrazio u svoje i u ime cijele općine dobrodošlicu veleposlaniku te ga je upoznao sa svim projektima općine i razvojnim programima. Veleposlanik je bio odušljeven, kako Galešnjakom, tako i cjelokupnim krajolikom Zadra, posebice otocima Ugljanom i Pašmanom te je najavio aktivniji anganžman na polju razvoja turizma između Republike Hrvatske i Narodne Republike Bangladeš.
Mizanur je protekli tjedan bio sudionik susreta na Brijunima na poziv Predsjednika RH Ive Josipovića pa se u sklopu obilska hrvatske obale zaustavio u Rijeci, a svoj posljednji dan je posvetio obilasku Zadra, Pašmana i Ugljana.
U Zadru je Mizanura primio gradonačelnik Vrančić sa suradnicima, a njegov je dolazak bio prvi službeni prijem za jednog veleposlanika Bangladeša. Vrančić i Mizanur su razgovarali o suradnji i gospodarskoj razmjeni koja bi, kako je veleposlanik sugerirao, mogla biti zaokružena i bratimljenjem Zadra s jednim gradom iz Bangladeša te umrežavanjem gospodarskih komora.
Veleposlanstvo Bangladeša i konzulat Bangladeša već su krenuli s analizama i procjenama razvoja turističke razmjene, te su u tom pravcu angažirali udrugu TRS da im pomogne oko prikupljanja svih potrebnih informacija te kreiranja promidžbenih aktivnosti.
Gosti iz Bangladeša posjet su završili razmjenom darova. Načelnik Jerolimov darovao je autohtono maslinovo ulje, a članovi udruge TRS darovali su veleposlaniku promidžbene materijale otoka Galešnjaka.