Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Padela pušten iz pritvora nakon sedam dana

Autor: Suzana Bandić

09.06.2010. 22:00
Padela pušten iz pritvora nakon sedam dana

Foto: Vedran SITNICA



Istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Boris Babić, Padeli je nakon ispitivanja odredio pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Kako su oni, točnije njih petoro, u proteklih sedam dana ispitani, sudac ga je pustio na slobodu
Mladen Modrić zvani Padela (53), koji je zbog prijetnji smrću načelniku Krim policije Antunu Novoseloviću (42) pritvoren u prošlu srijedu, čekat će optužnicu na slobodi.
Naime, istražni sudac Županijskog suda u Zadru, Boris Babić, Modriću je nakon ispitivanja odredio pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Kako su oni, točnije njih petoro, u proteklih sedam dana ispitani, sudac je Modriću ukinuo pritvor jer više ne postoji sumnja da će okrivljeni ometati kazneni postupak utjecanjem na njih.
Podsjetimo, Modrića je zbog ozbiljnih prijetnji policiji prijavio načelnik zadarskog Krima, Antun Novoselović, koji 1. srpnja odlazi u mirovinu, a trenutačno koristi godišnji odmor. Prema izvješću policije Modrić je u prošli utorak navečer Novoseloviću, kojeg je sreo u Ulici Kraljice Mira na Stanovima, ničim izazvan uputio niz psovki nakon čega mu je i zaprijetio smrću. Sve je to, ističu iz policije, motivirano njegovim radom i položajem u PU zadarskoj.
Inače, Antun Novoselović jedan je od najnagrađivanijih zadarskih policajaca koji je kao prvi čovjek Krima vodio niz uspješnih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala, kako na državnoj, tako i na zadarskoj narko sceni.
Mladen Modrić, poznati zadarski ugostitelj koji se u posljednje vrijeme bavi i građevinskim poduzetništvom, široj je javnosti poznatiji po tome što je otac Josipa Modrića, bivšeg nogometaša NK Zadra i NK Rijeke. Njemu na zadarskom Županijskom sudu traje suđenje zbog preprodaje kokaina odvjetniku Franu Olujiću, sinu poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića. U rujnu 2007. godine bio je optužen za paljevinu dvaju automobila zadarskog odvjetnika Davora Buljana, no nakon jednomjesečnog pritvora Županijsko državno odvjetništvo je prijavu odbacilo zbog nedostatka dokaza.
I otac i sin Modrić za svoje su obrane pred zadarskim sudovima angažirali poznatog zagrebačkog odvjetnika Ljubu Pavasovića Visković s kojim je mlađi Modrić pred sam završetak istražnog postupka protiv njegova oca pred zadarskim Županijskim sudom jučer ujutro ispijao jutarnju kavu. Društvo im je pravio zadarski odvjetnik Gordan Nižić koji je Modriće godinama ranije zastupao.