Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ružić: Ne smijemo se predati

Autor: Roman Morović

09.06.2010. 22:00
Ružić: Ne smijemo se predati

Foto: Zvonko KUCELIN



Teško je nakon poraza bilo svim igračima Zadra. Ni jutro kasnije, uoči puta u Zagreb, lica im nisu bila ništa vedrija nego nakon utakmice. Teško je u takvom stanju bilo odgovarati na novinarska pitanja, stoga je najlogičniji izbor za najavu odlučujuće pete utakmice bio najstariji i najiskusniji, Tomislav Ružić. Nakon prospavane noći (više-manje, ubacio je kapetan), kako gledaš na poraz u četvrtoj utakmici?
– Teško je. Propustili smo veliku priliku da pred našim navijačima osvojimo naslov prvaka. Međutim, nije još gotovo. Ima se još igrati četrdeset minuta. Bit će posebno teško jer idemo gore bez Vove (Boisa, op.a.), koji nam donosi mnogo energije i borbenosti u reketu, tako da ćemo morati još više zapeti Trent i ja.
I paziti se osobnih pogrešaka, koliko je to moguće, jer se u utorak vidjelo koliko je teže bilo igrati kada si zaradio četvrti prekršaj.
– Bilo je problema, ali jednostavno, ta četiri faula, ja ne znam stvarno… Trebam pogledati snimku da bi vidio, ali ono što sam ja osjetio na sebi…
Barem dva nisu bila, prekinuli smo ga.
– Otprilike tako, ali nema veze, što je tu je. Moramo se boriti, imamo još jednu utakmicu i nema predaje dok sudac ne svira kraj.
Kapetanu je pred preko deset tisuća ljudi u Krešinom domu najmanje drhtila ruka, barem što se prvog poluvremena tiče.
– U drugom poluvremenu ja iz igre nisam pogodio ništa, osim jednog zicera. Trica me nije išla u drugom dijelu i u tim trenucima nam je trebalo da još netko, uz mene, povuće. Jednostavno, ja sam u jednom trenutku stao, a nije bilo nekog drugog da povuće. Tu smo mi pali. Kada smo se približili na kraju treće četvrtine, jednostavno nismo imali dovoljno energije da netko drugi, osim mene, može povući. To je ono što nam je nedostajalo.
Čini se da ste nakon tog poraza dosta psihološki pali. Kako se sada dići u tako kratkom razdoblju?
– Nije lako kada doma izgubiš, jer se zna koliko je domaći teren važan u finalnoj seriji. Nije nam lako, ali ponavljam, ne smijemo se predati, jer nas očekuje još četrdeset minuta borbe – zaključio je Ružić.