Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Šišić sumnja na utaju novca iz proračuna za 2009.

Autor: Tomislav Jerak

09.06.2010. 22:00
Šišić sumnja na utaju novca iz proračuna za 2009.

Foto: Tomislav JERAK



Ovog utorka se u Gračacu održala 8. sjednica Općinskog vijeća, na kojoj se diskutiralo o deset točaka dnevnog reda, od kojih su polemike između prisutnih i načelnika Općine Gorana Đekića, izazvale one o izvršenju Proračuna Općine Gračac za 2009. godinu, te o izvršenju financijskih planova za istu godinu. Naime, većina, na čelu s predsjednikom Vijeća Tadijom Šišićem, požalila se kako već dulje vrijeme ne dobivaju nikakve konkretne odgovore na upit o proračunu za spomenutu godinu, te da ih to navodi na određene sumnje o utajenju određene svote novaca.
– Nije mi jasno kako se obračun proračuna za 2009. godinu, koji iznosi petnaest miliona i šest tisuća kuna, može obrazložiti na jedva tri stranice papira. Jeli moguće da se radovi vrijedni stotinjak tisuća kuna ugovore bez javnog natječaja. Zašto uopće zasjedamo, kad se već kroz tri sjednice vuku slična pitanja, a odgovora nema. U vrijeme kad je svijet u teškoj gospodarskoj krizi, mi se ponašamo poput pijanih miljardera, pomalo frustrirajuće izjavio je pri početku zasjedanja predsjednik Općinskog Vijeća, Tadija Šišić.
S druge strane, načelnik Đekić se našao uvrijeđenim zbog izrečenih riječi, pa je kratko obrazložio da su nagađanja o nepravilnostima potpuna neistina.
– Ja nemam što kriti, postoje dokumentacije i u njima je sve crno na bijelo. Ako oni i dalje dovode u pitanje moj rad i ostalih ljudi u Općini, neka slobodno kontaktiraju USKOK, koji će samo potvrditi ovo što vam govorim, rekao je za naš list načelnik Općine Gračac, Goran Đekić.
Sjednica se zbog podužih obrazoloženja oko druge i treće točke dnevnog reda vidno oduljila, što je izazvalo nervozu zbog očekivanja prisutnih da će se glatko proći kroz svih deset točaka. Ostatak sjednice prošao je puno brže i mirnije, no zbog burnog početka da se naslutiti da će i sljedećeg puta slijed događanja biti vrlo sličan ako u međuvremenu vijećnici i načelnik ne nađu zajednički jezik.