Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Trofej smo izgubili u utorak

Autor: Matej Lordanić

09.06.2010. 22:00
Trofej smo izgubili u utorak

Foto: Zvonko KUCELIN



PAVLE MARČINKOVIĆ, ZADARI finale je uspjeh– Mi smo zadovoljni što smo došli u finale, ali ne želim reći da to nismo očekivali. Mnogi se neće složiti sa mnom, ali i ovo finale je uspjeh. No, svakako mi je žao zbog poraza u finalu. Presudnom bih označio ozljedu Boise, zaista nismo imali sreće s tim jer se za osvajanje titule treba poklopiti puno detalja. No, jedino možemo vjerovati da će nam sreća vratiti drugom prilikom.
TOMISLAV RUŽIĆ, ZADARTeško je braniti ovakav šut– Čestitam Ciboni na novom naslovu prvaka. Dobro smo počeli i bili u vodstvu u drugoj četvrtini. No, Cibona je imala više igrača u rotaciji, dok mi prilikom ulazaka igrača s klupe nismo dobili adekvatan odgovor. Cibona je u tome prelomila utakmicu. U drugom poluvremenu su nastavili pogađati trice. Općenito, tijekom cijele utakmice su imali kvalitetan šut što je teško braniti.
HRVOJE PERIĆ, ZADARTrofej smo izgubili u Zadru– Čestitam Ciboni na tituli. Mi smo trofej izgubili u utorak u Zadru, ne ovdje u Zagrebu. Mi smo dali sve od sebe i pružili svoj maksimum. Dobro smo izgledali i imali dobar rezultat u prvom poluvremenu, ali prvenstveno zahvaljujući dobroj igri u napadu. U prvom poluvremenu smo primili previše koševa, a kasnije smo ostali bez daha, dok je Cibona nastavila u istom ritmu i pobijedila. Ovu sezonu bih završio budističkom izrekom koja glasi: “Kada si na pravom putu, jedino što trebaš je nastaviti koračati.”
ROK STIPČEVIĆ, ZADAROzljeda Boise imala mnogo utjecaja– Ozljeda Boise je u velikoj mjeri utjecala na nas. Čim je izašao u četvrtoj utakmici u Zadru, vidjelo se da nam nedostaje. On je iskusan igrač koji razumije košarku. On ne treba postizati koševe da bi doprinosio momčadi. Sustav igre je uvelike drukčiji bez njega. Kada govorimo o ovoj utakmici, igrali smo protiv Cibone koja iza sebe ima već finala u NLB ligi i Kupu Kreše Ćosića. Riječ je o kvalitetnoj momčadi, dobro posloženoj i dobro vođenoj s klupe. Mi smo bili dostojan protivnik, dobro smo se borili i pokazali smo svoju snagu. Prvenstvo je bilo više nego zanimljivo. U svakom slučaju smo bili dostojan protivnik Ciboni. Nekoliko lopti je odlučilo, kako u Zadru, tako i u cijeloj seriji.
JAMONT GORDON, CIBONASjajan osjećaj– Sjajan je osjećaj osvojiti naslov. Počeli smo loše i nakon prve dvije utakmice bili u zaostatku 0-2. No, skupili smo se i na kraju osvojili titulu. Nakon dva uvodna poraza nismo razmišljali o tome možemo li se spasiti. Samo smo izašli na parket želeći pružiti svoj maksimum.