Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Balakov: Samo red i rad

09.06.2011. 22:00
Balakov: Samo red i rad


U glavama trebate posložiti disciplinu i sigurnost. To je jedini način da mirnih glava krenemo u ono što nas čeka. Svi igrači će dobiti priliku – rekao je Krasimir Balakov


Krasimir Balakov, novi trener Hajduka obavio je jučer prvu “djelomičnu” prozivku igrača za novu sezonu. Uz Balakova na prozivci su bili članovi uprave, predsjednik kluba Hrvoje Maleš, član uprave zadužen za struku Milo Nižetić te Pavle Cicarelli zadužen za marketing. Novi trener doveo je i dvojicu sunarodnjaka koji će mu pomagati u radu, a to su Ilije Grujev, koji je nekoć bio pomoćnik aktualnom izborniku reprezentacije Bugarske Lottharu Matthausu i Jonče Arsov koji je s Balakovim radio dok je bio trener Burgosa te će brinuti o fizičkoj spremi igrača. Najavio je Balakov kako će u stručni stožer uključiti i dvojicu hrvatski trenera, a njihova imena će obznaniti sljedeći tjedan.
– Želim da u novoj sezoni zaboravite sve loše iz prethodne i da se okrenemo onom dobrom, prvenstveno tu mislim na ulazak u Europsku ligu. U novom prvenstvu želim da budemo jako, jako dobri. Tu je novi trener Krasimir Balakov, nadam se da ste ga gledali kao igrača te da ste ga upoznali. On će više raditi nego pričati i na vama je da se slijepo držite onoga što kaže. To je jedini put da ostvarimo zacrtane ciljeve – rekao je predsjednik Maleš.
Novi trener Balakov tijekom kratkog obraćanja igračima je rekao kako ne govori dobro hrvatski, ali ga jako dobro razumije.
– Ako nešto ne budete razumjeli morat će te me to pitati. Razumijete li što govorim? – priupitao je Balakov igrače koji su mu odgovorili potvrdno.
– Želim da imamo dobru komunikaciju, disciplinu, rad i red, a sve je to važno za ono što nas čeka. Želim da radimo dobro, da ostvarimo uspjeh i da skupa ispunimo ciljeve. U glavama trebate posložiti disciplinu i sigurnost. To je jedini način da mirnih glava krenemo u ono što nas čeka. Svi igrači će dobiti priliku, jer želim imati kompletnu informaciju o svakom od vas – dodao je Balakov.
Novi je trener zatim nekoliko minuta odvojio za novinare.
– Imamo dosta mladih igrača koje trebamo provjeriti. Do odlaska na pripreme na Kupres pokušat ćemo dovesti još neka pojačanja. Treba nam još šest, sedam novih igrača, a hoćemo li ih uspjeti dovesti to ćemo tek vidjeti. Nije to lak posao, ali sigurno je da Hajduku potrebna nova “svježa krv” – kazao je Balakov.
Po završetku”presice” jedna grupa igrača otišla je na liječnički pregled, druga na razgovor s Nižetićem. Nije nikakva tajna da bi “beli” da mogu prodali “pola momčadi”, na popisu za možebitni odlazak su Subašić, J. Buljat, Bulku, Maloča, Brkljača, An. Sharbini, Tomasov, Vukušić, Čop… Prvi trening Balakov je zakazao u subotu u 9.30 sati.


 26 IGRAČA U BIJELOM SALONU




U Bijelom salonu pojavilo se jučer 26 igrača: Subašić, Radošević, Stipica, Andrić, J. Barišić, Brkljača, J. Buljat, M. Buljat, Glumac, Jonjić, Kukoč, Luštica, M. Ljubičić, K. Ljubičić, Maloča, Miličević, Oremuš, Pešić, Režić, Sačer, Ah. Sharbini, An. Sharbini, Surać, Tokić, Tomičić, Vejić.
Tomasov i Bulku će se priključiti 13. lipnja, iako će albanski reprezentativac vrlo vjerojatno karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Mladi hrvatski reprezentativci dobili su odmor do 17. lipnja, a tada će se Balakovu javiti: L. Kalinić, Andrijašević, Lendrić, Čop, Jozinović, Tičinović, Trebotić i Vukušić.