Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svi zadovoljni, ali nitko ne želi u Drugu ligu

09.06.2011. 22:00
Svi zadovoljni, ali nitko ne želi u Drugu ligu


Prvaci iz Raštana nisu dobili licenciju za viši rang, a i da jesu, pitanje je odakle Raštanima dva i pol milijuna kuna, koliko prema nekim procjenama stoji sezona u Drugoj ligi


Već desetak dana trećeligaši iz Zadarske županije su na odmoru. Nova sezona je još daleko, pa su se treneri Raštana, Velebita i Primorca još malo osvrnuli na ono što se događalo u 34 kola prošle sezone. Uvjerljivi prvaci iz Raštana ostali su bez željene Druge lige. Klub nije dobio licenciju za viši rang, a i da jest pitanje je odakle Raštanima dva i pol milijuna kuna, koliko prema nekim procjenama stoji sezona u Drugoj ligi.
– Cilj koji smo na početku natjecanja zacrtali na kraju smo i ostvarili. Istina, nismo očekivali ovako veliku bodovnu prednost u odnosu na Neretvanac koji je bio drugi sa 16 bodova manje od nas. Najveće zasluge za ovako dobar rezultat pripadaju igračima. Igrali smo napadački cijelu sezonu, a pojavilo se nekoliko mladih nadarenih igrača koji su pokazali da imaju kvalitetu. Žao mi je što nam prvo mjesto nije donijelo ulazak u Drugu ligu jer bismo i u tom natjecanju sigurno bili jako uspješni. Za sljedeću sezonu moramo učiniti sve da ne bi došlo do pada kvalitete momčadi. Nadam se da ćemo imati igrače s kojima ćemo moći biti među prve tri momčadi – smatra Leopold Burčul, trener Raštana.
Velebit je odlično odigrao drugi dio sezone nakon kojeg je završio na trećem mjestu na ljestvici.
– Sezonom, posebnom drugim dijelom, jako sam zadovoljan. Na proljeće smo odigrali 11 utakmica u nizu bez poraza. Najefikasnija smo momčad na domaćim utakmicama na kojima smo postigli 43 gola, a primili samo 15. U našim redovima imamo i Leonarda Barnjaka, prvog strijelca lige. Sve to govori u prilog tome da smo igrali atraktivan nogomet. Jedini kiks bio nam je poraz u Kupu od Raštana – kaže Vlado Mandić, trener Velebita.
Biograđani posljednjih godina natjecanje završavaju u vrhu ljestvice. Tako je bilo i ove sezone kada su osvojili četvrto mjesto.
– Sve smo smo očekivali od ove sezone na kraju smo i ostvarili. Kada sam u siječnju došao na klupu ostali smo bez velikog broja igrača u odnosu na prvi dio sezone. Ostali su samo igrači iz zadnje linije te Marko Anić, Filip Pezelj, Sergio Batista i Josip – Šime Pedisić, koji su bili okosnica momčadi. No nismo klonuli već se uhvatili posla. Damir Knez, moj pomoćnik i ja, uspjeli smo od igrača koje smo imali na raspolaganju posložiti momčad koja je došla do četvrtog mjesta. Na taj smo se način još jednom potvrdili kao stabilan trećeligaš. Uspjeh je to za koji je zaslužna cijela momčad iz koje bih izdvojio Marka Anića. On može igrati prvoligaški nogometu. Šteta zbog ozljeda Tokića i Krnčevića te brojnih izostanaka zbog žutih kartona. Da smo češće bili kompletni tko zna gdje bi nam bio kraj. Ostane li momčad na okupu, uz dva dva-tri pojačanja sljedeće sezone možemo konkurirati i za prvo mjesto – zaključio je Leo Šarić, trener Primorca.


 NAJBOLJA UTAKMICA




Burčul: U Kupu protiv Velebita u Benkovcu. Imali smo i igrača manje, no bili smo odlični, pokazali zrelost i karakter te pobijedili 2:0.
Mandić: Vrlo dobro smo odigrali utakmicu u prvenstvu s Raštanima, ali smo poraženi. Izdvojio bih utakmicu s Jadranom LP, kvalitetnom momčadi, koju smo pobijedili 6:0. Jako dobro smo odigrali i u Metkoviću gdje smo pobijedili Neretvu 3:1.
Šarić: Protiv Velebita u Benkovcu u drugom dijelu sezone. Završilo je 1:1, ali smo bili bolja momčad. Trebali smo pobijediti na toj utakmici, ali smo promašili niz prilika.


 NAJBOLJI MLADI IGRAČI


Burčul: Luka Batur, Anđelko Srzentić, Antonijo Tičak, Pavao Vugdelija, Marko Šimurina
Mandić: Zvone Miletić, Antonio Žilić, Tomislav Ivković, Ivan Rakić, Leonarda Juko
Šarić: Jurica Vidaković, Ante Milat, Josip Serdarević, Luka Vodopija, Bepo Pelicarić, Stefan Lazarevski, Šime Filipović, Danijel Budanović, Stipe Horvat