Čačić: Dosta je prodavanja magle

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Uoči sinoćnje izborne skupštine za županijsku organizaciju Narodne stranke reformista u Zadru je jučer boravio predsjednik Reformista Radimir Čačić. Sa saborskim zastupnicima stranke Vesnom Sabolić i Petrom Baranovićem, povjerenikom za županijsku organizaciju Borkom Oguićem i predsjednikom Gradske organizacije Damirom Mišlovom održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o položaju stranke u hrvatskoj politici i ciljevima za parlamentarne izbore.

Čačić je u Zadru rekao kako u hrvatskoj javnosti postoji gotovo neupitan dojam da slijedi promjena vlade zbog neuspjeha postojeće da ponudi rješenja koja Hrvatska u ovom trenutku treba:

- Jedino što se dogodilo je to da smo statistički izašli iz krize, a trebalo bi nam 50 godina da se vratimo na BDP iz 2008. godine, a to nije podloga za optimizam. Ovog trenutka svjedočimo padu rejtinga desne koalicije i izjednačavanju dva bloka. Dogodilo se i to da je velik dio građana pokazao da ne voli ovo unošenje straha s plinskim bocama i pozivima na otkazivanje poslušnosti. Na tom strahu se blokovi izjednačuju, a to je tragedija hrvatske države. Upravo u toj činjenici Reformisti danas nalaze svoj prostor i nude rješenja - kazao je Čačić, dodajući kako su u samo godinu dana dali više prijedloga i interpelacija nego sva oporba zajedno. Osvrnuo se i na situaciju u hrvatskom gospodarstvu:

- Želimo poručiti da je dosta više prodavanja magle. Od 2008. godine do danas 20 posto ljudi u privatnom sektoru izgubilo je posao, a u javnom se nije dogodilo ništa. Javna uprava skuplja nam je za 20 posto od europske. Imamo konstantno nove slojeve uhljeba ili politički dovedenih činovnika - zaključio je Čačić.

Reformisti smatraju da su u Zadarskoj županiji doživjeli "snažan organizacijski uzlet" i da ova relativno nova stranka "već sad ima natpolovičnu teritorijalnu pokrivenost osnovnim organizacijskim oblicima u Zadarskoj županiji".

- Županijska organizacija treba imati 34 općinske i gradske jedinice, a mi smo zadovoljili minimum koji traži statut, što je trećina osnovanih podružnica. Dosad smo na terenu formirali 16 podružnica i stekli sve uvjete za osnivanje županijske organizacije. U županiji imamo ukupno 360 članova, što nam daje za pravo da možemo ostvariti naš cilj od 500 članova, a do izbora tisuću - izjavio je Branko Oguić.

Vesna Sabolić govorila je o aktivnostima stranke u Saboru, naglasivši prijedloge što su ih Reformisti dosad uputili u saborsku proceduru. Navela je kako poseban značaj lokalnoj organizaciji daje činjenica da imaju u IX. izbornoj jedinici imaju dva saborska zastupnika.

- Nemamo vremena za gubljenje, izbori su vrlo blizu, a ja vjerujem da ćemo imati dobar očekivani rezultat - kazala je Sabolić, osvrnuvši se i na dvije interpelacije koje su Reformisti pustili u saborsku proceduru. Riječ je o interpelaciji o radu Vlade na temu neracionalnog korištenja prostora državne uprave, a Sabolić je govorila i o svojoj inicijativi da Gradsko vijeće održi tematsku sjednicu o pravcu razvoja zadarskog turizma, za što je, kaže, već dobila pristanak nekih vijećnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno