Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Antonio se potužio prijatelju da mu srce čudno tuče…

09.06.2017. 22:00
Antonio se potužio prijatelju da mu srce čudno tuče…


Sportsku javnost Zadra šokirala je vijest kako jučer iznenada preminuo mladi zadarski nogometaš, vratar Antonio Jurjević i to u dobi od samo 26 godina. Iz PU zadarske su nam potvrdili kako su jučer u 8.20 sati dobili dojavu da je u svojem krevetu u obiteljskom stanu u Zadru pronađen 26-godišnji mladić, čije su nepomično tijelo pronašli ukućani.
 – Na teren je izašao mrtvozornik koji je ustanovio da je osoba preminula te je naložio da se na Odjelu patologije Opće bolnice Zadar izvrši obdukcija, koja će se provesti u nedjelju ili ponedjeljak, kako bi se ustanovili razlozi smrti, izvijestili su iz policije.
Prema neslužbenim informacijama Antonio Jurjević se večer prije svoje smrti potužio jednom prijatelju da mu srce čudno tuče, a nažalost nije odmah potražio liječničku pomoć. Sumnja se kako je došlo do ventrikularne fibrilacije, odnosno poremećaja srčanog ritma, pri čemu je nužna doista žurna medicinska pomoć.
Inače, Antonio (1990.) je najstariji od trojice braće od kojih su svi nogometaši. Karlo (1992.) i Josip (1994.) danas su prvotimci Zadra, dok je Antonio ove sezone branio u županijskom prvoligašu NOŠK-u. Sva trojica prošli su mlađe uzraste Zadra u kojima su bili među najboljim pojedincima. No, kako su završavali juniorski staž tako su, ne svojom voljom, napuštali klub sa Stanova tražeći nogometnu sreću u drugim klubovima.
– Nogometu smo dali sve i nadamo se da ćemo jednom negdje dobiti pravu priliku. Sve je stvar trenutka, biti u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ili, jednostavno, da vas vidi prava osoba. Nekad je dovoljna jedna utakmica da se sve okrene. Kad je riječ o Zadru žao mi je što kao izlazni vratar iz juniora nijednom nisam pozvan na pripreme prve momčadi. Praktički svi mladi vratari u Zadru su imali barem tu mogućnost. – rekao je Antonio u razgovoru za Zadarski list u travnju 2014. godine. Prije NOŠK-a Jurjević je bio u Hrvacama, Raštanima, Novalji, Primorcu iz Biograda na Moru, a dio karijere proveo s bratom Josipom proveo je i u Zelini, najprije u Drugoj, a potom i Trećoj ligi. Bio je i član županijskih malonogometnih momčadi, pa je tako preksinoć s Tortugom na šesterce prošao Ploču i uveo svoju momčad u polufinale malonogometnog turnira Sv. Ante na Smiljevcu, čiji su organizatori jučer objavili da se odgađa do daljnjega….
Oca Šimu i majku Nevenu braća su uvijek isticala kao najveću podršku u životu.
– U svim situacijama roditelji su uvijek bili uz nas. Nikad nam nije bilo lako, kada smo očekivali priliku najčešće smo izvukli deblji kraj, ali to nas nije pokolebalo. Ni nas ni roditelje. Nogomet previše volimo da bismo digli ruke od njega zbog toga što danas ne igramo u prvoj ligi ili negdje u inozemstvu, rekao je tada mladi vratar.
U mlađim danima Antonio je bio i član generacije NK Zadar koja je u sezoni 2005./06. osvojila Kup Dalmacije, a na završnici Hrvatskog kupa bila je druga. Prvi je bio Dinamo, s kojim su Zadrani remizirali na tom natjecanju. Svi su se ti rezultati dogodili dok je seniorska momčad bila u Drugoj ligi.
– Trener nam je bio Nado Kovačević, koji je na mene od svih trenera u mladim selekcijama ostavio najbolji dojam. Od trenera vratara najviše sam naučio od Nike Matkovića – naglašavao je Antonio. Niko Matković jučer je bio šokiran viješću o Antonijevoj smrti.
– Teško je za povjerovati da se to dogodilo. Odlazak tako mladog čovjeka je doista velika tragedija. Zajedno smo odradili stotine treninga. Antonio je bio vrlo radišan igrač, dobro odgojen i silno je volio trenirati. Za još veću vratarsku karijeru nedostajalo mu je možda i malo sreće jer je imao sve što je potrebno vrhunskom vrataru – rekao je Matković.