Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Longin: Zare Markovski je prva opcija, čeka se odgovor

10.06.2018. 14:21
Longin: Zare  Markovski je  prva opcija, čeka  se odgovor


Informacija koja već nekoliko dana kruži medijima da je  glavni kandidat za novog trenera košarkaša Zadra makedonski strateg  Zare Markovski potvrđena je i od strane sportskog direktora Branimira  Longina. Zasad je po njegovim riječima još uvijek sve na nekakvom licitiranju između dvije zainteresirane strane, no makedonski stručnjak koji  je svoju trenersku karijeru gradio ponajviše u Italiji, gdje je donedavno  vodio Dinamo Sassari, a i trenutno obnaša funkciju izbornika rumunjske  reprezentacije nije nimalo imun na činjenicu da bi mogao voditi klub iz  rodnog grada svoje majke.
– Istina je da smo obavili informativni razgovor sa Zarom Markovskim,  ali osim toga ništa drugo nismo ni dogovarali. Čekamo njegov odgovor i  onda ćemo znati nešto više na tu temu. Mogu samo kazati da nismo s  tim razgovorom prekrižili Aramisa Naglića, no ne skrivamo želju da nam  je prva opcija makedonski stručnjak. Angažman takvog trenera za Zadar  bi bio uistinu veliki iskorak, ali u razgovoru sa Zarom nismo išli puno u  detalje nego je sve ostalo na nekom čisto informativnom dijalogu – kazao je sportski direktor Longin koji je trenutačno najzaposleniji djelatnik  kluba s obzirom da se uz trenera pokušava i osmisliti roster za sljedeću  sezonu. Gro momčadi od minule sezone je još uvijek na raspolaganju iako su sve bučnije postale ponude kao što je ona posljednja Cedevitina  upućena prema Kristijanu Krajini. Zanimanje prvaka Hrvatske teško će  biti odbiti za Slavonca koji je u posljednje dvije sezone pokazao veliki napredak.
 – Pričao sam s Kristijanom i za sada je s nama. Još ništa konkretno nije došlo na negovu adresu, a ako dođe onda ćemo teško moći nešto napraviti, jer u takvim situacijama sva odluka je u rukama igrača – kazao je za  kraj Longin.