Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Podijeljeni Nobiji za najbolje mlade glumce

10.06.2018. 14:25
Podijeljeni Nobiji za najbolje mlade glumce


Svečanom dodjelom nagrada i proglašenjem najboljih glumaca završio je 5. NOBI Fest kazališne udruge Igrajmo se, tijekom kojega je održana kazališna revija na kojoj su u petak igrane tri predstave, dok je subota navečer bila rezervirana za svečanost. Pred prepunim Hrvatskim narodnim kazalištem uz pjesmu i ples proglašeni su najbolji glumci. Osim dodijela nagrada, udruga je proslavila i 15 godina djelovanja tijekom kojih su ostvarili velik broj autorskih predstava, adaptacija poznatih autora, performansa i radionica.
Niz mladih umjetnika proizašao je upravo iz udruge Igrajmo se: Mia Zara Burčul, Ana Marija Fabijanić, Anica Kovačević, Tomislav Kvartuč, Doris Pinčić Rogoznica, Silvio Mumelaš, Ana-Marija Jurišić, Nadine Mičić, Lucija Matković i Lara Nekić.
Neki od ovih umjetnika, a koji nisu mogli doći na dodijelu nagrada, poslali su video poruku okupljenima u kazalištu, kao iznenađenje za dugogodišnju voditeljicu Matiju Šango Šimurinu.
Na samom početku prikazan je video vremeplov, kojega je montirao Leo Dovranić, koji je od samog početka s udrugom, a dodjelu su uveličali plesna udruga Okret Tajane Cvjetković te zbor OŠ Šime Budinića pod vodstvom Tomislava Pehara koji su izveli autorske pjesme iz predstava.
Marija Šango Šimurina, voditeljica kazališne udruge Igrajmo se osmislila je nagradu NOBI s ciljem vrednovanja umjetničkog rada i glumačkog postignuća kod djece i mladih. Uz nju, kao voditeljica radi i Lucija Dovranić.
U povjerenstvu za dodijelu NOBI-ja bili su: Ana-Marija Jurišić, glumica, Tihana Lazović, glumica te Matija Šango Šimurina, dramska pedagoginja i predsjednica udruge.
Dobitnicu ovogodišnjih NOBI-ja su: u prvoj grupi Maša Jurin i Josip Davor Vulin. U drugoj grupi Frane Surać i Maruška Matulić. U 3. grupi najboljima su odabrani Nika Radetić i David Mašina dok su u 4. grupi najboljima proglašeni Petra Bilosnić i Ante Parunov. Uz diplome i nagrade dodijeljene su i zahvalnice suradnicima za 15 godina rada.
Voditeljice su zahvalile svim polaznicima na trudu, roditeljima na podršci te Gradu i Županiji koji su sufinancirali program kao i brojnim donatorima koji kroz cijeli niz godina pomažu rad grupe.