Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

LUPINIZAM KAO DIO STALNE POSTAVE Pred dolazak u Zadar izložba u Klovićevim dvorima

10.06.2019. 13:27
LUPINIZAM KAO DIO STALNE POSTAVE  Pred dolazak u  Zadar izložba u  Klovićevim  dvorima


Stephan Lupino, hrvatski umjetnik sa svjetskom reputacijom uskoro stiže u Zadar, u svoj stan na Poluotoku – svoju drugu hrvatsku adresu.
-Zadar je, uz moj Varaždin, jedan od meni najdražih gradova u zemlji  i rado ga posjećujem, posebice ljeti. Osim naravno odmora, ne propuštam priliku i napraviti nešto, najčešće snimiti kakvu obnaženu ljepoticu, što ću napraviti i ovaj put. U glavi mi se vrte neke lokacije no  još uvijek se nisam odlučio, informira nas umjetnik. U međuvremenu,  Lupino je nedavno postao dio stalne postave Klovićevih dvora kojoj je  donirao 26 fotografija: 16 noćnog života New Yorka i 10 vintage aktova.
– Drago mi je što su moja djela sada dio te prestižne galerije. Uz slike  donirao sam i četiri skulpture Lupinizma iz serija Another World i Apocalypse te sliku "Majka i dijete" kao i jedno raspelo. Biti dio Klovićevih  dvora je stvarno prestiž, zaključio je umjetnik i dodao kako će neke od  svojih radova izložiti i na varaždinskoj izložbi u sklopu Baroknih večeri,  a u planu je i izložba u Mariboru krajem listopada.
Lupino ima dogovorene i dvije izložbe u inozemstvu, u rujnu u  Muenchenu na jednoj grupnoj izložbi portreta te u listopadu u Duesseldorfu u okviru programa Europe Direct.
– Riječ je o projektu Kunstler sehen Europa (op. a. – umjetnici vide  Europu), a motiv izložbe je pozitivno gledanje Europe, naglašava Lupino.