Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Poezija zadarskih, ninskih i biogradskih književnika u gradu pod Marjanom

10.06.2019. 13:16
Poezija zadarskih,  ninskih i biogradskih  književnika u gradu  pod Marjanom


Dvorana GK Blatine u Splitu bila je pretjesna za sve ljubitelje  književnosti koji su u sklopu susreta "Splitske večeri poezije" u organizaciji udruga „KULTura sNOVA“ iz Zagreba i Kulturni krug Split, prije  nekoliko dana, došli pogledati nastup Udruge književnih stvaralaca  "Riječi iznad svega" iz Zadra. Ova vrlo aktivna udruga, osim što organizira samostalne i gostujuće večeri poezije kao i već tradicionalni "Millenium stih" u sv. Donatu, često i gostuje, tako da je nakon Zagreba,  Fužina i Šibenika, na red došao i Split.
Domaćice večeri su bile Nada Vučičić i Zvjezdana Čagalj, a uz predsjednicu udruge Emiliju Mijatović mnogobrojnu publiku ovom su prilikom predstavljali Zadrani, Ninjani i Biograđani kao i stalni članovi koji  redovito dolaze iz Šibenika. Nastupili su Vesna Štulić, Melika Popović,  Slobodan Repak, Mirjana Majić, Jasenka Medvedec, Marija Ivoš i Zorica  Buljanović sa zadarskog područja te Neno Bačelić, Ljubica Gušavac,  Gojka Skorić Pelajić, Veronika Tomić i Zlatomir Vujko iz Šibenika.
Kao što je već uobičajeno na nastupima ove udruge program je upotpunjem i pjesmom, nastupala su dva kantautora: Boris Krivec iz Splita i  Mario Padelin iz Zadra koji su svojim autorskim pjesmama oduševili  sve prisutne dodajući tako novu umjetničku dimenziju ovakvim susretima forsirajući kreativan rad, a ne samo ponavljanje već uvriježenih  uvijek jednih te istih napjeva. Krivec je izvodio pjesme sa svoga solo albuma "Kako te naći", a Padelin je izveo par pjesama "Zločestog reaktora" kao i materijal sa svog novog projekta "Neutješni div", još uvijek neobjavljenog albuma "Rubom crne šume" čiji se izlazak očekuje, kako je  naglasio, nakon konačnog objavljivanja već predugo čekane knjige tekstova iz Zadarskog lista.