Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Bujas: Odlaskom u Kolumbiju otvaraju mi se brojne poslovne prilike

10.06.2021. 07:09


Nekadašnji trener Jazina Arbanasa koje je vodio tijekom jedine sezone »Žute podmornice« u HT Premijer ligi i svojedobno najmlađi stručnjak na klupi seniorske momčadi u elitnom razredu hrvatske košarke Luka Bujas pronašao je novi klub. Nakon libijskog Al Ittihada gdje je do početka građanskog rata bio pomoćnik Željku Pavličeviću mladi zadarski stručnjak ponovno seli na drugi kontinent. Ovaj put u Južnu Ameriku gdje će preuzeti kolumbijski klub Corsarios iz Cartagene.
– Drago mi je što sam dobio ovu priliku. Već neko vrijeme sam gledao prema inozemstvu i kada je došla ponuda iz Kolumbije nisam dugo razmišljao. Dosta sam se raspitivao o novom klubu i moram reći da je razina košarke u kolumbijskoj ligi na visokoj razini. U svakoj momčadi nalazi se nekoliko stranaca, većinom Amerikanaca, koji igraju za dobre plaće te nedvojbeno posjeduju kvalitetu. Odlaskom u Kolumbiju otvaraju mi se brojne poslovne prilike, a vjerujem da će mi razdoblje provedeno u Cartageni stimulirajuće djelovati na daljnji tijek karijere – kazao je Bujas.
Zanimljivo je da je mladi stručnjak do novog trenerskog angažmana došao uz pomoć donedavno posljednjeg trenera koji je s KK Zadar osvojio naslov državnog prvaka i sadašnjeg izbornika Brazila Aleksandra Petrovića koji ga je preporučio novim poslodavcima.
– Iako mi u Hrvatskoj možda nemamo tu sliku, košarka je u Južnoj Americi vrlo popularan sport, a Brazil je već godinama jedna od najkvalitetnijih reprezentacija i glas njihovog izbornika jako puno znači. Aco mi je pomogao i zahvaljujem mu na tome – dodao je 34-godišnji Zadranin.
Corsarios je novoosnovani klub koji će od naredne sezone nastupati u elitnom razredu kolumbijske košarke, a sezona počinje u rujnu i trajat će do sredine studenoga. Sve utakmice će se igrati na jednom mjestu, na otoku San Andreas, a Bujas bi na pripreme trebao otputovati sredinom srpnja.