Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Josip Skoko potpisuje trogodišnji ugovor

Autor: Toni Bilić

09.07.2008. 22:00
Josip Skoko potpisuje trogodišnji ugovor

Foto: Luka DRAGIČEVIĆ



Nema nikakve dvojbe da je Hajduk posložio respektabilnu momčad, koja bi se s Dinamom trebala ravnopravno boriti za titulu prvaka
Goran Vučević na  prvoj je prozivci na raspolaganju imao igrački kadar s kojim bi se morao boriti za ostanak u prvoligaškom društvu.  Tjerani takvom spoznajom  čelnici kluba promptno su krenuli u potragu za kvalitetnim  igračima i ugovor s Hajdukom  redom su potpisali Subašić,  Strinić, Jertec, Slavkovski, M.  Buljat, Rosso i Ibričić. Na korak od povratka na Poljud je i  bivši kapetan bilih Josip Skoko, koji bi prema dostupnim  informacijama danas trebao  potpisati trogodišnji ugovor.  Nema nikakve dvojbe da je  Hajduk posložio respektabilnu momčad, koja bi se s Dinamom trebala ravnopravno  boriti za titulu prvaka. U srijedu su pred novinare izašla  dva nova Hajdukova pojačanja, iskusni Giovanni Rosso i  Senijad Ibričić.
– Dolazak u Hajduk za mene  je ogroman motiv, trebam se  dokazati svojim prijateljima,  svim navijačima Hajduka, a  najviše roditeljima koji će biti  moji najžešći kritičari. Drago  mi je da sam ispunio svoj dječački san i da sam postao igrač  Hajduka – kazao je Rosso, koji  je svjestan da velika želja neće  biti dovoljna za uspješne igre u  bijelom dresu.
– Trebat će mnogo rada i  zajedništva, motivacije i volje,  ali prije svega sreće jer ako ne  bude sreće nećemo ništa učiniti. Atmosfera u klubu je  odlična, ne želim se nametati  kao nekakav lider, ali ću pomoći svojim iskustvom – nastavio je Rosso, koji u bijelom  dresu neće debitirati u petak  navečer, kada Hajduk igra  protiv Napolija budući da se  mora vratiti u Izrael i srediti  još neke formalnosti oko prelaska u novi klub.
Senijad Ibričić nije krio zadovoljstvo što je iz drugog pokušaja postao igrač Hajduka.
– Možda te 2004. godine  uistinu i nisam bio za Hajduka. Ne ljutim se ni na koga,  meni je najvažnije da sam četri godine poslije ipak uspio  doći na Poljud. Želio sam napraviti korak naprijed u karijeri i kada je stigla ponuda  Hajduka uopće nisam razmišljao. Zamolit ću trenera Vučevića da me pošalje na travnjak u petak navečer, da osjetim tu atmosferu kakave  nigdje nema – zaključio je Ibričić.


Rukavina: Vratit ću se u Hajduk
Ante Rukavina u utorak se oprostio od svojih bivših  suigrača i stručnog stožera, a u srijedu i od novinara.  Nakon razgovora s predstavnicima sedme sile krenuo je put Beča, gdje će se na pripremama priključiti  svojim novim suigračima iz Panathinaikosa.
– Zadovoljan sam kako sam primljen, klub je velik,  najbolji u Grčkoj. Osim toga, bilo je najbolje da  odem, jer pritisak oko mene nikad ne bi prestao. Bilo  je trenutaka kada nisam vjerovao u sebe – kaže  Rukavina, kojemu je u najljepšem sjećanju u godinu  i pol dana provedenih na Poljudu ostala utakmica s  Dinamom.
– Uvijek ću pamtiti gol glavom postignut protiv  Dinama. Ta cijela utakmica mi je najdraža u dresu  bijelih. U vremenu provedenom na Poljudu ne bih  ništa mijenjao, svjestan sam da sam trebao pružiti  više, ali ipak zadovoljan učinjenim. Raduje me atmosfera u Hajduku, vidi se da se momčad diže.  Mislim da Hajduk može razmišljati o osvajanju titule  prvaka – nastavio je Rukavina, te na kraju poručio  navijačima:
– Želim poručiti svim navijačima da ću se vratiti na  Poljud i obući bijeli dres, a sigurno je da ću karijeru  zaključiti u svom  matičnom klubu Šibeniku – zaključio je Rukavina.