Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Marija i Ana Vrsaljko napustile Zadar

Autor: Šime Ćurko

09.07.2008. 22:00
Marija i Ana Vrsaljko napustile Zadar


Idemo u veliki klub i sretna sam što ću imati priliku dokazati se u tako jakoj sredini – kaže Marija Vrsaljko, koja će sa sestrom Anom od sljedeće sezone nastupati za Gospić
Marija i Ana Vrsaljko, dojučerašnje stožerne košarkašice Zadra, potpisale su trogodišnji ugovor za Gospić Croatia osiguranje. Ovu vijest o kojoj se nagađalo proteklih dana sestre Vrsaljko jutros su i službeno potvrdile.
– Točno je da smo se dogovorile s Gospićem. Njihova ponuda i uvjeti koji nas tamo očekuju kao i naša želja za igračkim napretkom su bile presudne u odluci da se između Gospića, Šibenika i Raguse odlučimo upravo za Gospić – kaže Marija koja iz Zadra odlazi s titulom dvostrukog kadetskog i jednom juniorskih prvakinja te dvije uzastopne sezone igranja u A – 1 ligi. U Gospiću, kojem je Šibenik prošle sezone odnio sve trofeje, čeka je velika konkurencija u kojoj neće biti lako izboriti mjesto u ekipi.
– Zna se da su ambicije Gospića osvajanje što više trofeja u jednoj sezoni. To je veliki klub i sretna sam što ću imati priliku dokazati se u tako jakoj sredini. Ne bojim se za svoju poziciju, uz pravi rad vjerujem da ću imati priliku pokazati svoju kvalitetu.
Odlazak sestara Vrsaljko veliki je udarac za ambicije Zadra u sljedećoj sezoni.
– Osim Ane i Marije poznato je da odlaze Lara Nikpalj i Nevia Vidaković tako da smo na neki način ponovno na početku. Ne baš kao 2002. godine, kad smo ostali bez kompletne seniorske ekipe, ali zna se da je pred nama teška i neizvjesna sezona. Najvažnije je izboriti ostanak, a to neće biti nimalo jednostavno. Iako nam je odlazak Marije i Ane u igračkom smislu teško pao, raduje me što će imati priliku pokazati svoju vrijednost u sredini koja je jača od Zadra. Njihov odlazak u Gospić je i priznanje svima koji su u klubu s Marijom i Anom radili proteklih sezona – kaže Marija Mazija, trenerica, napominjući da u Jazinama ne odustaju od zacrtanog smjera – nema kupnje igračica.
– Bez obzira na probleme u kojima smo se našli, nećemo kupovati igračice nego ćemo ciljeve u sljedećoj sezoni pokušati ostvariti isključivo domaćim snagama. Vjerujem u ostanak Ive Grbas, Maje Ledenko, Lucije Perice i Antonije Erslan koje bi uz mlađe igračice trebale biti okosnica ekipe.
Koliko je realan povratak Ine Marin?
– Vrlo blizu smo dogovora s Inom koju poznajem iz vremena dok je igrala za Zadar. Njeno iskustvo koje je stekla u Montmontaži i Croatiji bilo bi nam od velike koristi, posebno kad se zna da igra na poziciji organizatora igre gdje smo i prošlih sezona imali problema. Uz nju bi mogle stasati i Glorija Sikirić te Lucija Štrmelj koje također konkuriraju za to mjesto.


Marija u reprezentaciji
Već sutra Marija odlazi na pripreme seniorske reprezentacije koju očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Do sada je Vrsaljko mlađa bila redovna članica mlađih reprezentativnih selekcija, a sada će se pokušati nametnuti i u najjačoj nacionalnoj selekciji.


Odlasci, odlasci
Lani Iva Borović, Ana Medur, Ivana Baždarić, prije njih Ana Kunjačić, sada Marija i Ana Vrsaljko, vjerojatno i Nevia Vidaković te Lara Nikpalj. Cijela jedna postava napustila je klub iz Jazina ili će to vrlo brzo učiniti. Nema sumnje da je to bila sjajna generacija koja je dominirala u mlađim kategorijama u Hrvatskoj, a koja je odigrala i dvije jako dobre sezone u A -1 ligi.