Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrt Darije Grbić proglašen najljepšim

Autor: Katarina Belić

09.07.2008. 22:00
Vrt Darije Grbić proglašen najljepšim

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Organizirali smo ovaj izbor jer smo na taj način htjeli potaknuti ljude da obrate malo više pozornosti na svoj okoliš, posebno vrt i prostor uz kuću. Privlaka je turističko mjesto pa je stoga jako važno da je cijeli prostor čist, uredan i lijepo uređen, kazala je Iva Zorić
Turistička zajednica općine Privlaka, uz  početnu inicijativu direktorice  Ive Zorić, je već treću godinu  za redom organizirala natječaj  za najljepše uređen vrt u Privlaci.
Prijaviti su se mogli svi Privlačani koji su to htjeli uz uvjet  da su prijavljeni kao iznajmljivači, o čemu su mještani i  bili obaviješteni putem oglasne ploče. Natjecanje je trajalo  nekoliko tjedana nakon čega  je između petnaestak prijavljenih vrtova izabran najljepši. Odluku je donio tročlani  žiri, u kojem je bila i direktorica TZO Privlaka Iva Zorić.
Titula najljepšeg vrta pripala je onom Darije Grbić, a  svečana dodjela nagrada i  priznanja će se održati 4. kolovoza na Loznici. Tom će  prigodom nastupati Dražen  Zečić.
Cilj ovog natjecanja je bio  da se mještane potakne na  davanje što veće važnosti uređenju svojih vrtova, a s obzirom na činjenicu da su okućnice i vrtovi prvo što turisti  ugledaju pri ulasku u kuću u  kojoj će boraviti. Uredan okoliš je “kruna” kuće te bi mu  stoga trebalo posvetiti odgovarajuću brigu i vrijeme.
S kakvim dojmom će gosti  otići iz mjesta u kojem ljetuju,  vrlo je važno, a u tom smislu  vrt ima jako važnu ulogu.
– Organizirali smo ovaj izbor jer smo na taj način htjeli  potaknuti ljude da obrate malo više pozornosti na svoj okoliš, posebno vrt i prostor uz  kuću. Privlaka je turističko  mjesto pa je stoga jako važno  da je cijeli prostor čist, uredan  i lijepo uređen, tako da turisti  pri odlasku ponesu sa sobom  lijepe dojmove, kazala je Iva  Zorić.
Iako su Privlačani oduvijek  držali svoje vrtove i okućnice  lijepo uređenima, u posljednje je vrijeme zalaganje oko  uređenja okoliša još izraženije.
– Ljudi su počeli znatno više  vremena ulagati u uređenje  vrta, ali i u dodavanje zanimljivih i domišljatih detalja,  koji popunjavaju prostor i čine ga još ljepšim. Drago mi je  da su prihvatili ovu ideju o  izboru najljepšeg vrta i da je  doživljavaju pozitivno. Primijetila sam da je bilo mnogo  zainteresiranih za izbor i zbog  toga sam jako zadovoljna. Bilo bi mi drago da se sljedeći  put prijavi još više vlasnika  lijepo uređenih vrtova u Privlaci, jer ima ih zaista mnogo,  kazala je Zorić.