Zadar - trodnevna modna prijestolnica Hrvatske

Slika korisnika admin
quelle
Modna vizija i kreativnost u samom su fokusu rada dizajnera okupljenih pod etiketom Quelle Fashion.hr-a

Večeras u 21.30  na Pozdravu Suncu počinje  najočekivanija modna manifestacija u Zadru, Quelle Fashion.hr, najveći modni event  sezone u Hrvatskoj. U tri  dana, od 10. do 12. srpnja,  koliko će trajati događanje,  Zadar će ponovo biti u središtu zanimanja svih ljubitelja  mode u zemlji - trodnevna  modna prijestolnica Hrvatske. Svoje će najnovije modne  kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2009. prezentirati  najpoznatiji modni dizajneri  Hrvatske, trinaest brandova,  čije će se kolekcije izmjenjivati tijekom trodnevnog druženja struke i kupaca.

Večeras su na programu  Ivica Skoko, Maja i Petra  Špoljar, Mustre i Nataša Kos.  Sutra su na programu Xenia  Design, Igor Galaš, eNVy  room, Etna Maar te Boudoir  za Dove, dok nas trećeg,  završnog dana, očekuju Ivica  Klarić, Nada Došen, Robert  Sever i Branka Donassy. Program, koji će voditi Marinko  Leš, odvijat će se kao što je  već rečeno na hvaljenoj umjetničkoj instalaciji zadarskog  arhitekta Nikole Bašića Pozdrav Suncu, čijih će tri stotine  višeslojnih staklenih ploča  postavljenih u istoj razini s  kamenim popločenjem rive u  obliku kruga promjera 22 metra ta tri dana biti najoriginalnija modna pista u svijetu mode. Instalacija tijekom  dana upija solarnu energiju, a  sa zalaskom sunca uključuju  se rasvjetni elementi ugrađeni u krug te po posebno  programiranom scenariju  proizvode dojmljivu svjetlosnu igru u ritmu  valova i zvuka  Morskih orgulja,  što će u kombinaciji s najboljim kolekcijama  hrvatske mode  svakako biti kombinacija koja  će i ove godine opravdati sva  očekivanja publike i ljudi  uključenih u realizaciju ovog  zahtjevnog projekta. Lista istih bila bi poduža kad bismo  ih nabrajali, no bilo bi krajnje  neprimjereno ne spomenuti  Grad Zadar, koji se sve ove  godine odvijanja eventa pojavljuje kao jedan od glavnih  sponzora, čime je Gradsko  poglavarstvo pokazalo da ima  "njuha" i za manifestacije koje  profiliraju Zadar i kao snažno  modno turističko središte.   

- Cilj nam je konstantno  evoluirati u onome što radimo, iz sezone u sezonu  vršiti nadogradnju naših ideja, na bazi temeljne koncentracija našeg rada, prije  svega profesionalnog etabliranja hrvatskog dizajna i mode. Zadovoljstvo mi je što  smo ove sezone uspjeli u  zajedničku simbiozu postaviti  modne dizajnere s umjetničkim dostignućima hrvatske  arhitektonske struke kao što  su Morske orgulje i Pozdrav  Suncu. Želio bih da ova manifestacija ne bude prije svega društveno događanja, već  više vješto isprepletanje mode i umjetnosti zajedno s  popratnim sadržajima kao što  su izložbe, promocije, after  partyji... Razumijemo kako  estetika ima mnogo lica stoga  se svake sezone trudimo podariti nešto novo našoj publici. Tako smo nakon suradnje s glumcem Liviom Badurinom u Varaždinu, prionuli suradnji s velikom hrvatskom modnom fotografkinjom Mare Milin koja je  zaslužna za art direkciju  kampanje za ovu sezonu,  naglasio je umjetnički direktor događanja Vinko Filipić, dodavši da je predstojeći Quelle Fashion.hr  produkcijski najzahtjevniji  modni projekt u Hrvatskoj,  ako ne i šire.

 

 

Raspored  događanja

Četvrtak, 10.  srpnja

Ivica Skoko

Maja i Petra Špoljar

Mustre

Nataša Kos

 

Petak, 11. srpnja

XENIA Design

Igor Galaš

eNVy room

Etna Maar

Boudoir za Dove

23:00 Službeni after party  - promocija  koktela by Fashion Guru - Maraschino  bar

 

Subota, 12. srpnja

Ivica Klarić

Nada Došen

Robert Sever

Branka Donassy

24:00  Službeni after party  Hed Kandi - Arsenal

 

 -

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika Niram
boze sacuvaj! Sto sve dozvoljavaju u nasem gradu! UZAS!