Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadar – trodnevna modna prijestolnica Hrvatske

Autor: Krešimir Bukvić

09.07.2008. 22:00
Zadar – trodnevna modna prijestolnica Hrvatske


Zadar će sljedeća tri dana ponovno biti u središtu zanimanja svih ljubitelja mode u zemlji. Najnovije modne kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2009. prezentirat će najpoznatiji modni dizajneri Hrvatske
Večeras u 21.30  na Pozdravu Suncu počinje  najočekivanija modna manifestacija u Zadru, Quelle Fashion.hr, najveći modni event  sezone u Hrvatskoj. U tri  dana, od 10. do 12. srpnja,  koliko će trajati događanje,  Zadar će ponovo biti u središtu zanimanja svih ljubitelja  mode u zemlji – trodnevna  modna prijestolnica Hrvatske. Svoje će najnovije modne  kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2009. prezentirati  najpoznatiji modni dizajneri  Hrvatske, trinaest brandova,  čije će se kolekcije izmjenjivati tijekom trodnevnog druženja struke i kupaca.
Večeras su na programu  Ivica Skoko, Maja i Petra  Špoljar, Mustre i Nataša Kos.  Sutra su na programu Xenia  Design, Igor Galaš, eNVy  room, Etna Maar te Boudoir  za Dove, dok nas trećeg,  završnog dana, očekuju Ivica  Klarić, Nada Došen, Robert  Sever i Branka Donassy. Program, koji će voditi Marinko  Leš, odvijat će se kao što je  već rečeno na hvaljenoj umjetničkoj instalaciji zadarskog  arhitekta Nikole Bašića Pozdrav Suncu, čijih će tri stotine  višeslojnih staklenih ploča  postavljenih u istoj razini s  kamenim popločenjem rive u  obliku kruga promjera 22 metra ta tri dana biti najoriginalnija modna pista u svijetu mode. Instalacija tijekom  dana upija solarnu energiju, a  sa zalaskom sunca uključuju  se rasvjetni elementi ugrađeni u krug te po posebno  programiranom scenariju  proizvode dojmljivu svjetlosnu igru u ritmu  valova i zvuka  Morskih orgulja,  što će u kombinaciji s najboljim kolekcijama  hrvatske mode  svakako biti kombinacija koja  će i ove godine opravdati sva  očekivanja publike i ljudi  uključenih u realizaciju ovog  zahtjevnog projekta. Lista istih bila bi poduža kad bismo  ih nabrajali, no bilo bi krajnje  neprimjereno ne spomenuti  Grad Zadar, koji se sve ove  godine odvijanja eventa pojavljuje kao jedan od glavnih  sponzora, čime je Gradsko  poglavarstvo pokazalo da ima  “njuha” i za manifestacije koje  profiliraju Zadar i kao snažno  modno turističko središte.   
– Cilj nam je konstantno  evoluirati u onome što radimo, iz sezone u sezonu  vršiti nadogradnju naših ideja, na bazi temeljne koncentracija našeg rada, prije  svega profesionalnog etabliranja hrvatskog dizajna i mode. Zadovoljstvo mi je što  smo ove sezone uspjeli u  zajedničku simbiozu postaviti  modne dizajnere s umjetničkim dostignućima hrvatske  arhitektonske struke kao što  su Morske orgulje i Pozdrav  Suncu. Želio bih da ova manifestacija ne bude prije svega društveno događanja, već  više vješto isprepletanje mode i umjetnosti zajedno s  popratnim sadržajima kao što  su izložbe, promocije, after  partyji… Razumijemo kako  estetika ima mnogo lica stoga  se svake sezone trudimo podariti nešto novo našoj publici. Tako smo nakon suradnje s glumcem Liviom Badurinom u Varaždinu, prionuli suradnji s velikom hrvatskom modnom fotografkinjom Mare Milin koja je  zaslužna za art direkciju  kampanje za ovu sezonu,  naglasio je umjetnički direktor događanja Vinko Filipić, dodavši da je predstojeći Quelle Fashion.hr  produkcijski najzahtjevniji  modni projekt u Hrvatskoj,  ako ne i šire.
 
 


Raspored  događanja
Četvrtak, 10.  srpnja
Ivica Skoko
Maja i Petra Špoljar
Mustre
Nataša Kos
 
Petak, 11. srpnja
XENIA Design
Igor Galaš
eNVy room
Etna Maar
Boudoir za Dove
23:00 Službeni after party  – promocija  koktela by Fashion Guru – Maraschino  bar
 
Subota, 12. srpnja
Ivica Klarić
Nada Došen
Robert Sever
Branka Donassy
24:00  Službeni after party  Hed Kandi – Arsenal


 
 –