Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čulina, Nakić ili Srzentić?

Autor: Teuta Babajko Jamičić

09.07.2009. 22:00


Upravno vijeće Opće bolnice Zadar, kojim predsjeda zadarski župan Stipe Zrilić, u srijedu će donijeti odluku koji će od trojice kandidata za novog ravnatelja, nakon sedam godina naslijediti dr. Zvonimira Vrančića
Sljedećeg tjedna bit će poznato ime novog ravnatelja zadarske Opće bolnice, koji će nakon sedam godina naslijediti dr. Zvonimira Vrančića. Naime, u srijedu, mjesec dana nakon zaključenja natječaja na koji su se javila trojica kandidata, dr. Dario Nakić, dr. Mladen Srzentić i dr. Željko Čulina, Upravno vijeće zadarske Opće bolnice izabrat će novog ravnatelja.
Posjetimo, nedugo nakon što je novoizabrani gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić podnio ostavku na mjesto ravnatelja zadarske bolnice, na kojemu je radio od 2002. godine, Upravno vijeće Opće bolnice Zadar 1. lipnja ove godine raspisalo je natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Zadar. Natječaj je raspisan na temelju članka 40. i 41. Zakona o ustanovama, članka 59. Zakona o zdravstvenoj zaštiti i članka Statuta Opće bolnice Zadar te Odluke Upravnog vijeća od 25. svibnja 2009. godine.
Uvjeti za prijavu na natječaj za izbor i imenovanje ravnatelja Opće bolnice Zadar bili su završen sveučilišni diplomski studij – zdravstvenog, pravnog ili ekonomskog smjera i pet godina radnog iskustva u struci. Ravnatelj će se imenovati na mandat od četiri godine, a po isteku mandata ista osoba može, također na temelju natječaja, biti ponovo imenovana. Rok za podnošenje prijava na natječaj istekao je 15 dana od dana objave istog, a rok za obavještavanje kandidata o rezultatima izbora je 30 dana od zaključenja natječaja.
Na natječaj za novog ravnatelja javila su se trojica kandidata: dr. Dario Nakić, donedavno zamjenik dr. Zvonimira Vrančića, koji je nakon njegova odlaska vršitelj dužnosti ravnatelja zadarske Opće bolnice, dr. Mladen Srzentić, otorinolaringolog i službeni liječnik KK Zadar, te dr. Željko Čulina, pulmolog i HDZ-ov županijski vijećnik. Upravno vijeće Opće bolnice Zadar, kojim predsjeda zadarski župan Stipe Zrilić, u srijedu će donijeti odluku koji će od trojice kandidata za novog ravnatelja nakon sedam godina naslijediti dr. Zvonimira Vrančića.