Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Turisti i mještani ogorčeni odlukom Grada

Autor:

09.07.2009. 22:00
Turisti i mještani ogorčeni odlukom Grada

Foto: Sebastian GOVORČIN



Mnogi ljudi, moji susjedi, doslovce žive od iznajmljivanja apartmana u koje svake godine ulože određena sredstva i ovakva im situacija nikako ne pogoduje. Svi redom su ogorčeni jer turisti su nezadovoljni zbog buke i prašine te mahom traže drugi smještaj, kaže jedan mještanin
Iako su radovi tvrtke PS IMMO na izgradnji apartmanskog naselja u Petrčanima od Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra dobili dozvolu za izvođenje radova u vrijeme turističke sezone, i to samo do 15. srpnja, pritužbe tamošnjeg stanovništva nisu izostale. S obzirom da je riječ o isključivo turističkoj zoni u kojoj vlasnici tamošnjih apartmana zbog ovih radova ne mogu obavljati svoj posao kako spada, ovakve reakcije ne čude. Tim više jer je dosadašnja praksa Grada Zadra bila da dozvolu za rad u sezoni mogu dobiti samo radovi od posebnog društvenog interesa pa mještani slute da je riječ o neobjašnjenoj iznimci.
– Mnogi ljudi, moji susjedi, doslovce žive od iznajmljivanja apartmana u koje svake godine ulože određena sredstva i ovakva im situacija nikako ne pogoduje. Svi redom su ogorčeni jer turisti su nezadovoljni zbog buke i prašine te mahom traže drugi smještaj. Jednostavno, nije mi jasno iz kojeg su razloga baš ovi radovi procijenjeni društveno korisnim interesom, jer niti jedno opravdanje ovdje ne pristaje. Da sam ja tražio dozvolu za rad, siguran sam da je ne bih dobio, kazao nam je jedan mještanin, također vlasnik nekolicine apartmana u Punti Skali.
Riječ je, naime, o izvršenju Odluke o komunalnom redu, prema kojoj će spomenuta zabrana trajati od 1. srpnja pa sve do 1. rujna, a kako pojašnjavaju u Uredu Grada, poštovanje ove zabrane kontroliraju komunalni redari u sklopu svog svakodnevnog posla.
– Kako bi se završili započeti radovi na izgradnji infrastrukture u naselju, zahtjev tvrtke PS IMMO je odobren, pod uvjetom da do 15. srpnja završe radovi te da se pritom ne ugrožava boravak gostiju. Osim ovog zahtjeva, nakon stupanja na snagu zabrane radova u sezoni, zaprimili smo i zahtjev za nastavkom radova na crkvi Sv. Krševana, na kojoj se moraju dovršiti radovi na sanaciji krova, a kojima pogoduje upravo ovo sušno razdoblje. Za završetak ovih radova nije predviđen rok, kazala je Ivana Dadić, stručna suradnica za protokol i informiranje u Gradu Zadru.