Zadrani odali počast "kralju popa"

Slika korisnika admin
tribute_jackson
Filip BRALA
Na mini video zidu izmjenjivale su se slike iz života Michaela Jacksona

U spomen na nedavno preminulog "kralja popa" Michaela Jacksona, TZ grada Zadra i Novi radio u četvrtak su na Narodnom trgu organizirali zabavni program "Tribute to Michael Jackson". Puštali su se najveći Jacksonovi hitovi, a na mini video zidu izmjenjivale su se slike iz njegovog života, dok su svoje viđenje poznatih "kraljevih" plesnih pokreta okupljenima demonstrirali članovi plesne skupine Zadar muzika.

I dok su se trgom orili nezaboravni hitovi poput Don't Stop 'Til You Get Enough, Rock With You, Billie Jean, Beat It, Thriller, I Just Can't Stop Loving You, Bad, Smooth Criminal, Dirty Diana, Black Or White i drugi, nije se moglo ne primjetiti kako događaj nije rezultirao onim učinkom koji su organizatori, a svakako i okupljeni očekivali. Odlična ideja da se oda počast jednom od najvećih glazbenika u povijesti diskografije, promovira glazba koja je "odgajala" generacije i generacije zaljubljenika u ples i ritam u konačnici je zaintrigirala uglavnom turiste, koji bi ionako šetali trgom.

- Svaka čast organizatorima, no počast "kralju popa" je trebalo koncipirati bez puno priče, s dva dobra DJ-a i svirkom koja bi cijeli trg pretvorila u jedan veliki plesni podij. Trebali su ugasiti svjetla, ubaciti light show i "zapaliti" sve do jednog prolaznika. To bi bio pravi tribute, to bi bila prava počast Jacksonu, a svakako i odlična prilika da svi mi željni prave disko glazbe, ponovo zaplešemo. U gradu danas više nema mjesta gdje bi se moglo zaplesati, gdje bi se puštale pjesme koje imaju svoj početak i kraj, koje imaju glazbenu vrijednost daleko veću od techno, hause i rave hitova kojima nas konstantno maltretiraju na svakom koraku i u kojima mogu uživati samo oni pijani ili drogirani. Došla sam na trg plesati, uživati u Jacksonovim hitovima, kao i moji prijatelji, ali nažalost ništa od toga, svoje je dojmove za Zadarski list podijelila jedna Zadranka. Slični su se komentari mogli čuti i od nekih drugih Jacksonovih fanova, stoga kao zaključak - repriza pod hitno, no na drugi način. Jackson to zaslužuje, Zadar to traži!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno