Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jačanje humanitarnih i prijateljskih veza

Autor: Z L

09.07.2010. 22:00
Jačanje humanitarnih i prijateljskih veza


Župan im je poželio dobrodošlicu te zahvalio na pomoći koju je talijanski Caritas pružao žiteljima Zadarske županije tijekom Domovinskog rata, kao i na sadašnjoj suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije
Župan Stipe Zrilić sa suradnicima pročelnikom Ivanom Šimunićem i stručnom savjetnicom Dubravkom Dragaš primio je u Maloj vijećnici Doma Županije predstavnike Caritasa Carpi iz Italije.
Župan im je poželio dobrodošlicu te zahvalio na pomoći koju je talijanski Caritas pružao žiteljima Zadarske županije tijekom Domovinskog rata, kao i na sadašnjoj suradnji s Caritasom Zadarske nadbiskupije.
Također, župan je goste upoznao sa Zadarskom županijom te istaknuo kvalitetnu suradnju i potporu aktivnostima zadarskog Caritasa.
Prenijevši županu pozdrave biskupa Biskupije Carpi te direktora tamošnjeg Caritasa, na dobrodošlici je zahvalila Benedetta Rovatti koja je domaćinima ukratko predstavila aktivnosti Caritasa Carpi naglasivši kako je njihov posjet Zadru, između ostalog, i prigoda da posjete obitelji koje već niz godina pomažu.
Županu su se predstavili i svi članovi izaslanstva, mladi ljudi koji u Caritasu obavljaju različite aktivnosti u sklopu programa civilne službe koji sufinancira talijanska Vlada.
Uime Caritasa Zadarske nadbiskupije županu je na prijemu zahvalio i njegov ravnatelj don Ivica Jurišić.