Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mali Pažani ponovno uživaju u vodenim sportovima

Autor: Alenka Festini

09.07.2010. 22:00
Mali Pažani ponovno uživaju u vodenim sportovima

Foto: Alenka FESTINI



U organizaciji Vaterpolo kluba Pag, pod vodstvom trenera Marina Berlengija, u Pagu se održava škola vaterpola te mala škola plivanja.
– U školu vaterpola uključeno je dvadesetak djece, starih između osam i 14 godina – kaže Berlengi, koji dodaje da se treninzi održavaju svakim radnim danom od 10 do 11.30 sati.
Mladi vaterpolisti se okupljaju na plaži Mađarica. Prvo kreću s razgibavanjem, učenjem skokova u more, plivanjem te ostalim sportskim vještinama igranja vaterpola. Djeca imaju vrlo dobre uvjete, osim predivne plaže, uz Mađaricu se nalazi s mrežom i dva gola omeđeno igralište, adekvatne kapice i lopte, što malim vaterpolistima daje poticajni osjećaj profesionalizma.
– Djeca su jako zadovoljna ovim sportom. Naime, škola vaterpola u Pagu održava se već šest godina zaredom. Imamo nekoliko djece koja su tu već godinama, ali i mnogo nove djece. Možemo s ponosom reći da je školu vaterpola do sada prošlo preko 150 djece. Nama je najvažnije da su djeca zadovoljna, jer nauče igrati vaterpolo što je jedan vrlo zdrav i koristan sport te aktivno provode svoje slobodno vrijeme, što je i na zadovoljstvo njihovih roditelja – navodi Berlengi te ističe da će škola vaterpola trajati do kraja kolovoza.
– U ovom ljetnom periodu za naše male vaterpoliste organizirat ćemo nekoliko utakmica što djecu oduševljava i daje im poticaj da što aktivnije vježbaju, ali i štafetnu utrku plivanja. Ovu školu najviše financijski potiču roditelji malih polaznika, budući da se ona financira se članarinom, rekao je Berlengi.
Inače, paralelno se na Mađarici održava i mala škola plivanja za djecu od šest do deset godina. Ovu školu polazi petnaestak djece, uglavnom mlađe, a ima i onih koji žele plivanje usavršiti. Mala škola plivanja kao i škola vaterpola trajat će do kraja kolovoza.