Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Novi predsjednik Branimir Paro Vidolin

Autor: Alenka Festini

09.07.2010. 22:00
Novi predsjednik Branimir Paro Vidolin

Foto: Alenka FESTINI



Očito se tu radi o običnoj trgovini, otvaranju novih radnih mjesta i činjenju raznih usluga, a ne o transparentnosti rada Gradskog vijeća. Mi vijećnici nismo informirani o radu gradonačelnika, niti gradske uprave, kaže Karavanić iz paške stranke
Na sjednici Gradskog vijeća Paga Josip Tičić (SDP) razriješen je dužnosti predsjednika Gradskog vijeća, a za novog je imenovan Branimir Paro Vidolin (HDZ).
Do ove smjene došlo je nakon što je nedavno paški SDP donio odluku o istupanju iz koalicije HSP-HSLS-HSS-HNS-Nezavisni. U ovu koaliciju ušao je paški HDZ.
U raspravi o razrješenju Tičića, vijećnik ujedno i predsjednik Paške stranke Pag Igor Karavanić, naveo je da je HDZ u radu Gradskog vijeća bio u koaliciji s Paškom strankom i o prelasku u novu koaliciju nisu obavijestili sada već bivšeg koalicijskog partnera.
– Očito se tu radi o običnoj trgovini, otvaranju novih radnih mjesta i činjenju raznih usluga, a ne o transparentnosti rada Gradskog vijeća. Mi vijećnici nismo informirani o radu gradonačelnika niti gradske uprave. Naime, više puta nismo dobili odgovore na naša vijećnička pitanja, zatražili smo Službeni glasnik Grada, a umjesto njega dobili bismo na uvid registrator što je popraćeno riječima “tu pogledajte pa kopirajte što vam treba”. Nismo dobili izvješće o radu bivše gradske vlasti, niti popis vijećnika o njihovim dugovanjima prema Gradu. Zatražili smo da se preispita zakonitost ugovora sklopljenog između Grada Paga i tvrtke “Moreuza” o financiranju projekta “Plovni kanal Grad Pag-Košljun” te radi li se tu o mešetarenju sa zemljištem, budući da u to sumnjamo jer smo u našem gradu imali takvih i sličnih iskustava, kaže Karavanić, dodajući da gradonačelnik po svojim ovlastima ne bi trebao sudjelovati u potpisivanju koalicije, jer na koncu gradonačelnik je svojevrsna izvršna vlast, a Gradsko vijeće je to koje donosi odluke.
Karavanić je upitao i kako je gradonačelnik mogao donijeti odluku o smanjenju cijena potrošnje vode u Vlašićima, što je trebalo donijeti Gradsko vijeće.
Nakon toga, vijećnici Paške stranke, Zdenko Oštrić, Željko Maržić i Igor Karavanić napustili su sjednicu te nisu sudjelovali u razrješenju Tičića i imenovanju Para Vidolina.
Gradonačelnik Ante Fabijanić je odgovorio kako je ugovor između Grada Paga s tvrtkom “Moreuza” u skladu sa zakonom.
– Do smanjenja potrošnje vode u Vlašićima došlo je jer voda nije za piće. Svaki vijećnik u gradskoj upravi može dobiti karticu dugovanja i to nije sporno. Što se tiče koalicije mi ne trgujemo, nismo ništa obećali, već odluku o tome donose političke stranke, rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Josip Tičić (SDP) koji je inače zaposlenik u Komunalnom društvu naveo je da je Zavod za javno zdravstvo vršio analizu vode i donio nalaz u kojem stoji da je voda u Vlašićima ispravna za piće, rekao je Tičić te istaknuo da ne treba sada dizati nikakvu lažnu paniku kada je nadležna služba ispitala stanje vode. Gradonačelnik Fabijanić je naveo da mu je direktor Komunalnog društva Pag rekao da je ova tvrtka prošlog ljeta putem oglasa obavijestila mještane Vlašića o neispravnosti vode. Znači, kaže gradonačelnik, ta voda nije za piće.
Na to je Borko Oguić naveo da odluku o cijeni potrošnje vode donosi gradonačelnik, a ne Gradsko vijeće.