Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otvorena ispostava hitne u Starigradu

09.07.2012. 22:00
Otvorena ispostava hitne u Starigradu


„Zadaća uspješne reorganizacije hitne medicinske službe jest unaprjeđenje kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi svim građanima, ali i turistima kojima su obronci Velebita i Nacionalni park Paklenica uvijek poseban izazov” – izjavila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. spec. prilikom svečanog otvaranja ispostave Starigrad Paklenica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.
Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu nije krila zadovoljstvo što se nedaleko od Nacionalnog parka Paklenica nalazi tim hitne medicinske službe. Upravo u ljetnim mjesecima, upozorila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Davorka Krnčević, dipl. iur. broj intervencija hitne medicinske službe poveća se za 50 posto. Uz Biograd na Moru, Gračac i Benkovac, Starigrad Paklenica četvrta je stalna ispostava Županijskog zavoda u kojem će djelovati pet timova i koji će skrbiti za stanovnike sjevernog dijela Zadarske županije.
Nova ispostava hitne službe nalazi se u staroj školskoj zgradi u Selinama, zahvaljujući starigradskom općinskom načelniku Krsti Ramiću, dipl. oec. koji je prepoznao važnost iznimno teške i odgovorne djelatnosti hitne medicinske službe na tom području te u kratkom vremenu osigurao prostor za ispostavu. Troškovi uređenja stare školske zgrade u Selinama iznosili su 510.000 kuna, od čega je Nacionalni park Paklenica sudjelovao s 60.000 i Bluesun hotel Alan s 30.000 kuna, dok je ostatak troškova Općina Starigrad preuzela na sebe. Financijska sredstva za opremanje ispostave u iznosu od 80.000 kuna osigurana su iz decentraliziranih sredstava državnog proračuna za Zadarsku županiju.