Do dobre plesne uvježbanosti kombinacijom yoge i plesa

Slika korisnika admin
Natali na pozornici

U ponedjeljak su počele ovoljetne plesne radionice Zadarskog plesnog ansambla koje vodi diplomirana plesna pedagoginja Natali Radelić. Natali je završila akademiju u Salzburgu, a do ove radionice, u Zadru ih je održala još dvije, prije dvije godine u osnovnoj školi Blagoje Bersa te prošle godine, također u okviru djelovanja Zadarskog plesnog ansambla. Specifičnost njene radionice, koja se održava ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 11,30 sati u dvorani Zadarskog plesnog ansambla je kombinacija joge i plesa. Natali naglašava da svaki njen sat plesa započinje jogom kako bi se polaznici radionice opustili i pripremili za sat i duhom, a ne sam tijelom.

- Kroz jogu postižemo to da plesačice i plesači postanu svjesni gdje su, da se, da se tako izrazim, maksimalno koncentriraju na to što rade. Time se, ne samo postižu bolji radni efekti, već se i smanjuje mogućnost eventualnih ozljeda. Tehnika koju primjenjujem se zove "release" tehnika i definira ju opuštanje na svim nivoima, ne samo fizičkom, koji je svakako jedan od rezultata plesa, već i na duhovnom, naglašava Natali.

Radionica je namijenjena tinejdžerima i starijim adolescentima, dakako i svima drugima željnim uvježbavanja plesnih koraka i opuštanja.

- Radionica je namijenjena prije svega profesionalnim plesačima koji se znaju opustiti tijekom ljeta što svakako nije dobro i otežava nastavak rada na jesen.

Natali Radelić se plesom bavi trinaest godina, a Zadrani su ju mogli vidjeti prije dvije godine, kada je nastupala na zadarskom plesnom festivalu Monoplay.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno