Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Obnova cijele pruge Zadar – Knin za dvije godine

Autor: Z L

09.07.2013. 22:00
Obnova cijele pruge Zadar – Knin za dvije godine

Foto: PIXELL



Nakon Okruglog stola željezničkih sindikata koji je upozorio na mogućnost da će obnova pruge od Zadra do Knina trajati deset godina, jučer je uslijedio umirujući odgovor iz HŽ Infarstrukture:
S obzirom na današnje negativne priloge u dijelu lokalnih zadarskih medija, a u cilju točnog informiranja ukupne javnosti i korisnika željezničkih usluga na zadarsko-kninskom području, molimo vas da putem vaših medija prenesete točne informacije o poduzetim aktivnostima i planovima HŽ Infrastrukture d.o.o. na obnovi i rekonstrukciji dionice pruge Zadar – Knin.
Naime, nije točna tvrdnja iznesena na jučerašnjem okruglom stolu da će obnova pruge Zadar – Knin trajati deset godina!
U skladu s planovima redovnoga održavanja u prosincu 2012. počela je obnova zadarske pruge i do ožujka 2013. godine obnovljeno je 4,5 kilometara pruge na dionici Kistanje – Benkovac. U ovoj godini planirano je kroz pojačano redovno održavanje nastaviti obnovu na istoj dionici u dužini od još 10 kilometara pruge. Za te poslove u 2013. godini planirano je 34,4 milijuna kuna i taj će se plan izvršiti.
Radove planiramo započeti nakon završetka ljetnog razdoblja, odnosno početkom listopada 2013. godine, a do tada će se nabaviti potreban materijala i uskladištiti na području željezničkog kolodvora Knin.
Po Planu investicija HŽ Infrastruktura d.o.o. planira u 2014. godini obnoviti dionicu pruge Knin – Benkovac, odnosno s obnovom cijele dionice Zadar – Knin završiti u 2015. godini.
Za sve eventualne upite, slobodno nas kontaktirajte. Dok se obavljaju radovi na pruzi putnici se moraju prevoziti na relacijama koje su zatvorene za promet, ali je odabir operatera putničkog prometa kako će organizirati promet, kaže Željka Mirčić, glasnogovornica HŽ Infrastrukture.