Glavni cilj Zadrana plasman u Drugu HNL

Slika korisnika valentinam
Prozivka na Stanovima
Zato od početka nove natjecateljske sezone moramo krenuti jako i rezultatima svima pokazati što nam je cilj. Ja ispred Uprave obećavam da ćemo mi učiniti sve da vi imate uvjete za ostvarenje tog cilja, a na vama je da na svakom treningu i na svakoj utakmici date svoj maksimum - kazao je Svetko Ćustić, direktor NK Zadra
Zvonko KUCELIN
PROZIVKA NA STANOVIMA - Igrači su pozorno slušali govore direktora i trenera

Prozivkom na igralištu Stanovi započele su pripreme nogometaša Zadra za sezonu 2017./18. Ispred momčadi sa Stanova šest je tjedana stjecanja snage i kondicije te uigravanja za sezonu u Trećoj HNL jug. Kako je na prozivci igrača i istaknuto, primarni cilj je osvajanje prvog mjesta i plasman u Drugu ligu što neće biti nimalo lagan zadatak, pogotovo sada kada znamo da će se u istom rangu natjecati i bivši prvoligaš Split, te Imotski koji je u prošloj sezoni nastupao u Drugoj HNL. Na prozivci se igračima predstavio i Leopold Burčul, novi trener momčadi sa Stanova, koji je najprije igračima u svlačionici prije izlaska na travnjak kazao što se od njih očekuje, a onda dio toga ponovio i na travnjaku. Na prozivci se pojavilo 25 igrača iako je i na prvi pogled bilo vidljivo da tu nedostaju neka imena koja bi, vrlo vjerojatno, u sljedećoj sezoni mogla nositi vrlo važne uloge u momčadi sa Stanova. Prvi se, kao što je to i red, igračima obratio direktor Svetko Ćustić.

- Prije svega vas želim pozdraviti i poželjeti vam dobrodošlicu na pripreme Nogometnog kluba Zadar - kazivao je Svetko.

- Želim vam prije svega dobro zdravlje jer je to najvažnije kako bi ispunili ciljeve koji stoje pred nama. Bez imalo okolišanja ću reći da je glavni cilj Zadra u sezoni koja je pred nama prvo mjesto i plasman u Drugu ligu. Zato od početka nove natjecateljske sezone moramo krenuti jako i rezultatima svima pokazati što nam je cilj. Ja ispred Uprave obećavam da ćemo mi učiniti sve da vi imate uvjete za ostvarenje tog cilja, a na vama je da na svakom treningu i na svakoj utakmici date svoj maksimum. Samo zajedništvom i upornim radom možemo do zacrtanog cilja. Kao što vam je već poznato Zadar ima novog trenera Leopolda Burčula, a vidite da će u stručnom stožeru osim Zvonimira Jurića biti i Želimir Terkeš, vaš dojučerašnji suigrač. Ne želim duljiti, mislim da sam rekao ono najvažnije i riječ prepuštam treneru.

Nakon direktora igračima se obratio i trener Burčul.

- Ovaj radni dio igračima sam objasnio već u svlačionici, ali ponovit ćemo dio toga da čuju i predstavnici medija. Kao što je rekao direktor Ćustić cilj je prvo mjesto jer sljedeće sezone se želimo nalaziti u drugoligaškom društvu. Svi znate da je glavno mjerilo u sportu rezultat i naš je cilj da ga ostvarimo. Volio bih kada bi na svaki trening dolazili s entuzijazmom i željom jer bi time dokazali da volite posao koji radite. To je jedan od glavnih preduvjeta kako bi ostvarili ono što stoji pred nama, a to je puno rada i muke. Ali bez toga napredak i rezultatski uspjeh teško je ostvariv. Na meni kao treneru i mom stručnom stožeru je da prepoznamo taj rad i sve to uklopimo u jednu kompaktnu cjelinu, jedan pravi kolektiv s izraženim momčadskim duhom. Pred nama je šest tjedana priprema, tijekom kojih ćemo odigrati šest ili sedam oglednih utakmica. Neke su već dogovorene, a prvu igramo već u subotu protiv Solina. Ne preostaje mi drugo nego poželjeti vam puno uspjeha u predstojećem razdoblju i uopće u sezoni koja je pred nama.

Popis s prozivke

VRATARI

Tomo Gluić

Karlo Jurjević

Mario Pedić

BRANIČI

Filip Aleksić

Josip Jurjević

Matteo Pranić

Petar Prekpalaj

Ivan Šimurina

Roberto Viduka

Mario Jurjević

VEZNI

Paulo Colić

Josip Anić

Ivan Tokić

Dragan Župan

NAPADAČI

Marko Josić

Vedran Smokrović

Bruno Brlić

Mateo Rončević

Josip Gagula

Mateo Verunica

Pripremama su pridruženi juniori Ivan Ninčević, Luka Zdrilić i Roko Jurić te nekoliko domaćih igrača na probi.

STRUČNI STOŽER

Trener: Leopold Burčul

Pomoćni treneri: Zvonimir Jurić i Želimir Terkeš

Kondicijski trener: Luka Hoti

Fizioterapeut: Dino Mrkić

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)