Ministar Gari Cappelli otvorio novi TIC u palači Cedulin

Slika korisnika valentinam
Vrata u kulturu u grada Zadra
Turističko-informativni centar u palači Cedulin, otvorio je ministar turizma Gari Cappelli kojem je to bila prilika da se još jednom pohvali odličnim turističkim rezultatima
Vedran SITNICA
Posjetitelji su sinoć imali priliku razgledati novi moderno uređeni TIC

Zadar je dobio novu turističku rezidenciju, na samom ulazu u grad u prostoru koji je spomenik kulture i prostire na više od 1.300 metara četvornih. Jedan od kapitalnih projekata zadarskog turizma, Turističko-informativni centar u palači Cedulin, otvorio je ministar turizma Gari Cappelli kojem je to bila prilika da se još jednom pohvali odličnim turističkim rezultatima.

- Zakoračili smo u drugu polovicu turističke 2017. koja će očito po svim dosadašnjim najavama i rezultatima biti godina novih rekorda u turizmu. U prvih šest mjeseci ostvareno je 5,7 milijuna dolazaka i 22,9 milijuna noćenja, a u odnosu na prošlu godinu riječ je o porastima od 22 do 23 posto, rekao je ministar. Ove rezultate uzeo je kao dokaz da Hrvatska postaje cjelogodišnja destinacija, a u tome svoju ulogu imaju i Zadar i Zadarska županija.

- Zadarska županija, odnosno grad Zadar, svake godine ponudom i uslugom dokazuje da je konkurentna i i kvalitetna turistička destinacija, rekao je Cappelli uz čestitke onima koji vode turizam Zadra, a  nije propustio ni čestitati Zadranima na uvrštenju zidina na UNESCO-ov Popis svjetske baštine.

Ideja za preseljenje turističkih zajednica u taj prostor javila se, kako je rekla direktorica županijske TZ Mihaela Kadija, još u prošlom stoljeću, a s ovim prostorom turizam Zadra i županije konačno je dobio dom.

Lavovski dio posla za konačnu realizaciju novog TIC-a odradila je TZ grada Zadra čiji je direktor Ante Rados rekao kako su dugo čekali na ovaj dan. Iskoristio je priliku zahvaliti svima koji su omogućili realizaciju projekta, posebno izdvojivši bivšeg direktora TZ Zadra i svog prethodnika, Zvonka Šupu. Međutim, nije se moglo ne primijetiti kako on nije došao na otvorenje palače Cedulin.

Brojnim okupljenim uzvanicima, predstavnicima kulturnog, turističkog i gospodarskog života Zadra i županije obratili su se i predstavnici lokalne vlasti.

Gradonačelnik Branko Dukić naglasio je kako ga kao gradonačelnika i građanina ovog grada osobito raduje da je ovaj do jučer zapušteni prostor na samom ulazu u grad sređen i stavljen u funkciju gospodarstva, turizma i kulture, a na raspolaganju će biti ne samo turistima, već kroz različita kulturna i javna zbivanja i građanima Zadra, dok je župan Božidar Longin TIC istaknuo kao još jedan primjer vertikale lokalne smouprave i Vlade, odnosno resornog ministarstva.

- Mi smo upravo u vremenu svih uzlaznih brojki, tako da i otvaranje ovog turističko-informativnog centra zaista ima i onu drugu dimenziju i bit će jedan novi iskorak kvalitetnijem turističkom proizvodu na svim razinama, zaključio je Longin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno