Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Do kraja ljeta radovi na Providurovoj palači i bedemima

10.07.2018. 11:47
Do kraja ljeta radovi na Providurovoj palači i bedemima


Pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić najavio je na kolegiju gradonačelnika skoru realizaciju dvaju kapitalnih projekata – rekonstrukciju Providurove palače i zadarskih bedema, odnosno projekta Zadar baštini.
– Očekujemo da će već krajem ljeta započeti radovi na oba ova projekta. Natječaj za izbor izvođača za rekonstrukciju Providurove palače otvoren je do 2. kolovoza kada će povjerenstvo donijeti prijedlog odluke o izboru izvođača radova. Ne bude li dodatnih odgoda, izvođača ćemo imati početkom listopada, a onda on ima  rok od 14 mjeseci za izvođenje radova. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 28 milijuna i 361 tisuću kuna bez PDV-a, odnosno 35 milijuna 421 tisuću kuna s PDV-om, istaknuo je Erlić te dodao kako projekt Zadar baštini, osim rekonstrukcije Providurove palače obuhvaća i obnovu zadarskih bedema gdje će radovi započeti nakon onih na Providurovoj palači jer u trenutku prijave projekta nisu  pripremili sve dokumente i ishodili sve dozvole.
– Bedemi su sad zaista u završnoj fazi izrade dokumentacije. Mi s Odjelom za graditeljstvo, za izdavanje dozvola, zadnjih šest mjeseci na tome intenzivno radimo kako bismo što prije dobili dozvolu, što se nadam da ćemo uspjeti do kraja mjeseca. Onda će praktički bedemi biti u istoj fazi u kojoj je sada Providurova palača. Dakle, raspisat će se poziv za izvođača i onda paralelno, do kraja godine ili već iza ljeta, možemo započeti s radovima na oba kapitalna projekta na području Poluotoka, izvijestio je Erlić. Dodao je kako je rok za završetak oba projekata kraj 2019., odnosno početak 2020. godine. Osvrnuo se i na Centar za mlade za koji je, kako je kazao, nakon dobivanja odluke o sufinanciranju sada stigao i poziv za potpisivanje ugovora Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za rekonstrukciju i izrada novog urbanističkog rješenja prostora bivše vojarne Stjepana Radića koji će se prenamijeniti u Centar za mlade. Gradu se tim ugovorom na raspolaganje stavlja 33 milijuna i 550 tisuća kuna bespovratnih sredstava koje treba potrošiti u sljedećih 26 mjeseci.
– Ugovor koji je nama ključni dokument potpisat ćemo početkom idućeg tjedna i onda, s tim datumom počinje teći i ovaj rok od 26 mjeseci, rekao je Erlić.