Ministar Marić Gradu dodijelio prostor logora na Molatu za muzej, a dao obećanje i županu Longinu

Slika korisnika valentinam
NEKRETNINE
Ovo dodjeljivanje imovine u svrhu osnivanja stalnog postava Muzejske zbirke bivšeg fašističkog talijanskog koncentracijskog logora na otoku Molatu je bilo potrebno jer je već bilo dogovoreno uređenje spomena na logorište na Molatu, a koje bez te čestice nismo mogli realizirati, govori Branko Dukić, gradonačelnik
Zvonko KUCELIN
Branko Dukić, Goran Marić i Božidar Longin

Ministar državne imovine Goran Marić danas je u Zadru potpisao s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem Ugovor o dodjeli na uporabu Gradu Zadru, kojim mu ovo ministarstvo  dodjeljuje nekretninu u svrhu osnivanja stalnog postava Muzejske zbirke bivšeg fašističkog talijanskog koncentracijskog logora na otoku Molatu. 

Zadarska županija bila je domaćin radnog sastanka kojeg su predstavnicima gradova i općina u Zadarskoj županiji održali ministar Goran  Marić i njegova pomoćnica  Ivana Pintar. Razgovarali su o novom Zakonu  o državnoj imovini te suradnji jedinica lokalne samouprave s Ministarstvom državne imovine.

 - Od početka ističemo koliko je bitna poveznica grada, županije i  države na osnovu koje nastaju novi projekti te razvoj grada i županije.  Ovo dodjeljivanje imovine je bilo potrebno jer je već bilo dogovoreno  uređenje spomena na logorište na Molatu, a koje bez te čestice nismo  mogli realizirati. Sada možemo kompletirati taj spomen i nastaviti s izgradnjom stalne izložbe, rekao je Dukić te najavio daljnju suradnju.

 - Goranu Mariću se redovito veselimo kad dođe u našu županiju. Jedan od mojih prvih poteza kao župana je da smo sakupili sve što je potrebno jedinicama lokalne samouprave, sve čestice koje su sporne i na  kojima je upisana država i takav zbirni popis odnijeli smo ministru u Zagreb. Kroz ovu godinu neke su stvari riješene, a s današnjim danom riješit će se još puno toga. Nadamo se kako ćemo kroz godinu- dvije uspjeti riješiti većinu upita, rekao je župan Božidar Longin. Istaknuo je kako  su oni jedina županija koja u vlasništvu nema nikakve prostore.

 - Ovo su uobičajeni radni sastanci u kojima jedinice lokalne samouprave upoznajemo s mogućnostima iz Zakona o upravljanju državnom  imovinom te koliko mogu pripomoći pri aktivaciji te zapuštene, opustošene, a često i otete imovine. Činjenica da Županija nema svojih prostora te plaća najamninu je neprirodan odnos i status kojega moramo  promijeniti. U tom smislu dogovorili smo realizaciju zahtjeva Županije,  za što će se vrlo brzo donijeti rješenje te će ona biti smještena u svom  prostoru, najavio je Marić.

Istaknuo je kako je imovina temeljni atribut države te čuva život i budućnost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)