Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Motociklist zaustavljen na zaobilaznici s 2,8 promila

10.07.2018. 08:36
Motociklist zaustavljen na zaobilaznici s 2,8 promila


U nedjelju oko 11 sati u Ulici Hrvatskog sabora u Zadru, 34-godišnji vozač je upravljao motociklom zadarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.
Proteklog vikenda zadarska policija je tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirala 969 vozila i vozača, a poduzeli su 317 represivnih mjera.
Alkotestirano je 108 vozača od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 139 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 28 vozača nije poštivalo prometni znak, 15 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 11 bez zaštitne kacige, osam vozača je nepropisno pretjecalo, sedam je zaustavljeno s uporabom mobitela u vrijeme vožnje, tri vozila bez tehničkog pregleda i registracije, dva su vozila bez vozačke dozvole, jedan je prošao kroz crveno svjetlo i jedan je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja. Iz prometa je isključeno 17 vozača i tri vozila.
U tom su se vremenu dogodile 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.
U nedjelju oko 11 sati u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, 34-godišnji vozač je upravljao motociklom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.
Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.