Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pronađeno tijelo nestalog turista kod uvale Gorička

10.07.2018. 19:55
Pronađeno tijelo nestalog turista kod uvale Gorička


Cjelodnevna potraga za nestalim domaćim turistom u podvelebitskom kanalu i paškom akvatoriju rezultirala je najgorim ishodom o čemu su izviejstili iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture:
– Slijedom prethodno priopćene vijesti o koordiniranoj potrazi prema nestalom turistu, M.K. (rođen 1991. godine), državljaninu Republike Hrvatske,službenici Lučke ispostave Starigrad – Paklenica pronašli su, nažalost, beživotno tijelo nestaloga danas u 18.05 sati u okviru organizirane potrage na poziciji oko 1 nautičke milje sjeverno od uvale Gorička, gdje je ranije danas pronađen napušteni 'JET-ski' nestaloga. MRCC Rijeka je o pronalasku obavijestila Pomorsku policiju Zadar te Policijsku upravu ličko-senjsku, nakon čega su je tijelo u 18.50 sati ukrcano na spasilačku brodicu LI Starigrad – Paklenica te prevezeno u mjestu Starigrad – Paklenica i predano u daljnje postupanje policijskim službenicima, priopćeno je.
Podsjetimo, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), pokrenula je danas u 10 sati opsežnu spasilačko – potražnu akciju u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, Lučkom kapetanijom Senj i pripadajućim lučkim ispostavama Starigrad – Paklenica i Novalja te Pomorskom policijom Senj, Policijskom upravom ličko – senjskom i Zadarskom, Obalnom stražom RH, Hrvatskom gorskom službom spašavanja (HGSS) i DVD Pag te civilnim jedinicama koje su se priključile traganju na moru i kopnu.
Akcija je pokrenuta slijedom zaprimljene dojave o nestanku M.K. (rođen 1991. godine), državljanin Republike Hrvatske, a koji je jučer popodne sa sportsko – rekreativnim plovilom tipa 'JET-ski' pogonske snage 171 kW, hrvatske zastave isplovio iz smjera Novog Vinodolskog prema Zrću, na otoku Pagu, odakle se posljednji puta telefonski javio prijateljima i članovima obitelji sinoć, 9. srpnja u 20 sati, od kada su sa njim izgubili svaki kontakt te su jutros prijavili njegov nestanak.
Pomorska potraga odvijala se u području podvelebitskog kanala i paškog arhipelaga, gdje je angažirana i kopnena potraga. U uvali Gorička, na istočnoj obali otoka Pag (preko puta Lukova Šugarja) danas u popodnevnim satima službenici Lučke ispostave Novalja pronašli su plovilo nestalog turista, u čijem spremniku su pronađene i osobne stvari nestaloga, no sa plovila nedostaje ključ za paljenje koji voditelji moraju nositi pričvršćen za narukvicu, stoga se pretpostavlja da je nestali u nekom trenutku pao s plovila u more, a plovilo je nastavilo plutati do pozicije nasukanja.