Za subvencije udžbenika Grad je pripremio oko milijun kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Izvještaj pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića
Rok za podnošenje prijava je od 30. srpnja sve do 28. rujna, a ukoliko bude potrebno taj rok može se i produljiti, kazao je Joso Nekić
Zvonko KUCELIN
Joso Nekić, pročelnik UO za odgoj i školstvo

Grad Zadar će i ove godine u osam gradskih osnovnih škola  zaposliti 75 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju te sufinancirati nabavku školskih udžbenika za osnovnoškolce na području  grada iz obitelji koje ostvaruju pravo na dječji doplatak. Sukladno novom  zakonu o doplatku za djecu subvencije su podijeljene u tri cenzusne skupine i dvije grupe - od prvog do četvrtog razreda te od petog do osmog  razreda osnovne škole, a korisnici dječjeg doplatka, koji to pravo ostvaruju za dijete s težim oštećenjem zdravlja, neovisno o dohotku po članu  kućanstva ostvarit će pravo na subvenciju iz prve cenzusne skupine koja  u cijelosti pokriva trošak za školske udžbenike.

- Učenici nižih razreda će, ovisno o cenzusu, dobiti 700, 350 ili 200 kuna subvencije, dok će oni u višim razredima dobiti 1400, 700 ili 400 kuna.  Rok za podnošenje prijava je od 30. srpnja sve do 28. rujna, a ukoliko bude potrebno taj rok može se i produljiti, kazao je Joso Nekić, pročelnik  Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra na Kolegiju gradonačelnika, ističući kako se radi o iznosu od oko milijun kuna.  Nekić je podsjetio kako se projekt Škola puna mogućnosti za zapošljavanje pomoćnika u nastavi financira sredstvima iz Europskog socijalnog  fonda te proračunskim sredstvima te da mu je vrijednost 9.241,567,20  kuna. A nešto manje od milijun kuna UO za odgoj i školstvo dobit će od  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama kojima je Grad  Zadar osnivač. Taj novac bit će uložen u sanaciju/rekonstrukciju objekata i igrališta među kojima, primjerice, za sanaciju krovišta dječjeg vrtića  Grigor Vitez te uređenje dvorana i dvorišta u nekoliko vrtića, među kojima DV Jazine koji je već godinama u lošem stanju. Ukupna vrijednost  ovog projekta iznosi tri milijuna kuna, a Grad Zadar dužan je pokriti iznos od 50 posto.

- U poplavi koja se dogodila 11. rujna prošle godine potpuno je  oštećena sportska dvorana u OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu. Proveden  je postupak javne nabave za sanaciju dvorane u iznosu od 775 tisuća kuna. Građevinski radovi u potpunosti su završeni, kao i sva plaćanja po  obavljenim radovima i uslugama. Grad Zadar je platio 340 tisuća kuna, a  preostali iznos od 435 tisuća kuna podmiren je iz osiguranja. Sredstvima  iz Ministarstva obrazovanja financirat će se nabavka opreme za dvoranu  u iznos od 92 tisuće kuna, izvijestio je Nekić te dodao kako je na natječaju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  prošao projekt vrijedan 15 milijuna kuna namijenjen za potrebe financiranja produženog boravka u zadarskim osnovnim školama, naglašavajući kako je riječ o potpuno nepovratnim sredstvima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)