IZ PTIČJE PERSPEKTIVE Sažetak najatraktivnijih nastupa unatrag nekoliko sezona

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
»Krila Oluje« promovirala spot
Približavamo se obljetnici VRO Oluja i našem rođendanu te je ovo naša čestitka povodom te značajne pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije po kojoj smo i dobili ime. Kroz spot promoviramo i prekrasne kadrove Hrvatske iz zraka i nadam se kako će svi uživati u našem spotu, poručio je satnik Belančić
Darko BELANČIĆ
Spot je sažetak njihovih nastupa unatrag nekoliko sezona u kojem su prikazani najzahtjevniji i najatraktivniji elementi

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) »Krila Oluje« izradila je promotivni spot s atraktivnim prikazima dijela njihovog letačkog programa snimljenim iz kabine Pilatusa PC-9M.
Vođa »Krila Oluje« satnik Darko Belančić kazao je kako je spot sažetak njihovih nastupa unatrag nekoliko sezona u kojem su prikazani najzahtjevniji elementi i koji dočaravaju svu ljepotu i atraktivnost programa »Krila Oluje«. »Približavamo se obljetnici VRO Oluja i našem rođendanu te je ovo naša čestitka povodom te značajne pobjedničke operacije Hrvatske vojske i policije po kojoj smo i dobili ime. Kroz spot promoviramo i prekrasne kadrove Hrvatske iz zraka i nadam se kako će svi uživati u našem spotu«, poručio je satnik Belančić.
Akrobatska grupa »Krila Oluje« djeluje u sastavu Eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a u vojarni »Pukovnik Mirko Vukušić« u Zemuniku. Javnosti je predstavljena 5. kolovoza 2005., povodom 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, a do sada je imala 194 nastupa, od kojih 142 u Republici Hrvatskoj i 52 u inozemstvu. Osvojila je brojne nagrade na međunarodnim aeromitinzima, a najznačajnija je »Mač kralja Husseina«, nagrada za najbolju letačku prezentaciju na svjetskoj vojnoj manifestaciji »Royal International Air Tattoo« u Zračnoj bazi Fairford 2016. godine. »Krila Oluje« redovito sudjeluju na obljetnicama vojno-redarstvenih operacija iz Domovinskog rata te ostalim manifestacijama u Republici Hrvatskoj.
Uz satnika Belančića, u grupi lete bojnici Ivan Anđić i Zvonimir Mravunac, satnik Goran Grgić te natporučnici Denis Živaljić i Marko Novković. Uz grupu su još i službeni komentator poručnik Danijel Rigo te savjetnik pukovnik Damir Barišić.
Za izniman doprinos u prezentaciji razvijenih sposobnosti HRZ-a i Hrvatske vojske te uspješne promocije RH u svijetu, sadašnja postava i dosadašnji članovi grupe koji se nalaze u sustavu Hrvatske vojske odlikovani su Redom hrvatskog pletera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno