Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Japanci bi modernizirali Zračnu luku Zadar

10.07.2019. 14:09
Japanci bi modernizirali Zračnu luku Zadar


Župan Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima u Domu županije primio je u nastupni posjet Nj.E. Misako Kaji, novu veleposlanicu Japana u RH. Veleposlanica je u nastupni posjet stigla u pratnji svojih suradnika i vlasnika tvrtke Kali tuna Jira Kambea.
Župan Longin je veleposlanicu izvijestio o najznačajnijim razvojnim potencijalima Zadarske županije te o mogućnostima koje se otvaraju za potencijalne japanske investitore, posebno u sektorima od zajedničkog interesa poput ribarstva, prometa i turizma. Župan je naglasio da je ovo ujedno prilika da se stvori pozitivno okruženje i potiče investicijska klima te naveo da je tvrtka Kali tuna, hrvatska tvrtka u japanskom vlasništvu, primjer uspješne poslovne suradnje sa japanskim tvrtkama u Hrvatskoj.
Kao značajan projekt za koje su japanski investitori već do sada iskazali interes, spomenut je projekt modernizacije infrastrukturnih kapaciteta Zračne luke Zadar, s naglaskom na proširenje i rekonstrukciju uzletno-sletnih pista, koji je uvršten u listu strateških projekata Republike Hrvatske.
Nj.E. Misako Kaji je zahvalila na prijemu u Zadarskoj županiji te navela da Hrvatska postaje sve zanimljivija japanskom tržištu, a tome pridonosi poznato kvalitetno hrvatsko vino i ukusna tuna čiji se dobar spoj kvalitetno prezentira kroz već tradicionalni Tuna Sushi and Wine Festival u Zadru. Izrazila je spremnost da za vrijeme svog mandata omogući da gospodarska razmjena i bilateralni odnosi postanu još intenzivniji i uspješniji na dobrobit Japana i Hrvatske.