Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NAKON 40 GODINA Okupilo se 109 maturanata »Barakovića« i »Nazora«

10.07.2019. 12:55
NAKON 40 GODINA Okupilo se 109 maturanata »Barakovića« i »Nazora«


Bivši učenici osam razreda nekadašnje srednje škole Jurja Barakovića i Vladimira Nazora koje je u protekla četiri desetljeća život odveo na razne strane svijeta, od europskih zemalja do Amerike i Kanade, okupili su se u Zadru na proslavi 40. godišnjice mature.
Sretna sam kao organizatorica jer su nam kolege i prijatelji došli iz Italije, Kanade, Amerike, ali i iz Beograda, Banja Luke, te iz različitih hrvatskih gradova poput Zagreba, Pule, Makarske, Varaždina itd. – kazala nam je gospođa Anica Bašić, istakavši kako je to prva tzv. Šuvarova generacija, odnosno prva generacija one poznate Šuvarove reforme kada su uvedeni obrazovni smjerovi u srednjim školama poput »suradnik u odgojno-obrazovnom procesu« i drugi.
Ova je generacija zadarskih gimnazijalaca dala velik broj uspješnih i visoko obrazovanih ljudi – liječnika, pravnika, odvjetnika, poslovnih ljudi, onih koji su završili na visokim administrativnim dužnostima…
Okupilo nas se točno 109 bivših učenika dviju škola plus pet naših dragih profesora i profesorica: Živka Radas, Marko Prgin, Jadranka Ančić, Mara Dujmić i Joško Ljupković – ispričala nam je gospođa Anica kazavši da su nakon okupljanja u svojoj bivšoj školi svi zajedno proslavili ponovni susret u jednoj konobi. Četvrti A razred suradnika u odgojno-obrazovnom procesu koji je pohađala gospođa Anica je na jednoj od ovdje prikazanih fotografija, i to na onoj gdje u prvom redu stoje profesori Marko Prgin, Živka Radas i Jadranka Ančić.
Među njima je bila Maja Usmiani, r. Mičić, koja će u petak u Kneževoj palači prirediti svoju izložbu »Šarolika estetika naše svakodnevice« tako da će joj svečanost otvorenja zasigurno uveličati i njezini kolege i kolegice, kako oni iz Zadra tako i oni od Amerike i Kanade do Italije koji se ovih dana nalaze u Zadru upravo u povodu 40. godišnjice mature.
A na ovim fotografijama koje nam je ustupio kolega Jure Mišković dobro pogledajte koga sve ima… možda su tu i neka vama dobro poznata lica.