Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

NK ZADAR Marko Pinčić iz uloge direktora Škole nogometa na klupu Zadra

10.07.2019. 10:18
NK ZADAR Marko Pinčić iz uloge direktora Škole nogometa na klupu Zadra


Nogometni klub Zadar izabrao je novog trenera, na klupu trećeligaša sa Stanova sjest će Marko Pinčić, direktor Škole nogometa. Pinčić će tako na trenerskoj poziciji zamijeniti Mislava Karoglana koji se, nakon što je Zadar ostao bez licence za Drugu HNL, sporazumno rastao s klubom, a ta pozicija ostala je upražnjena. Podsjetimo, prije tjedan dana Nadzorni odbor NK Zadra većinom glasova (3:2) smijenio je dotadašnjeg direktora Svetka Ćustića, a na njegovo mjesto postavio Damira Kneževića. Jedna od prvih odluka koje su donijeli upravo je ovo imenovanje novoga trenera Marka Pinčića. Marko je već godinu dana direktor Škole nogometa NK Zadra koja je u tom periodu napravila značajne pomake nabolje. Inače riječ je o bivšem vrataru momčadi sa Stanova koji je trenersku karijeru osim u NK Zadru kalio u zgrebačkoj Lokomotivi čijem je seniorskom pogonu jedno vrijeme bio i trener.
– Odmah želim naglasiti da je moj prvi uvjet za preuzimanje pozicije trenera bio taj da i dalje ostanem direktor Škole nogometa NK Zadra – kazivao je Pinčić prije nego što smo mu postavili bilo kakvo pitanje.
Ideja i vizija
– Prijedlog o mom imenovanju došao je sa strane nove Uprave kluba. U ovome trenutku smatram da nisam imao pravo odbiti taj poziv i prihvatio sam se tog posla. Ideja i vizija je prezentacija Škole nogFometa prema van, tj. orijentacija na zadarsku djecu koja su ponikla u našem pogonu. Smatram da je to jedini način da klub bude konkurentan i da u budućnosti možemo dosegnuti napredak kakav svi želimo. To je glavni razlog zašto sam kao najbliže suradnike izabrao dva trenera u koje imam puno povjerenje, kako s profesionalnog aspekta, tako i s ljudskoga. To su Josip Butić i Zvonimir Jurić, bivši igrači Zadra i treneri u Nogometnom klubu Zadar.
Na upit o tome na koliki je period potpisao ugovor, Pinčić nam je kazao:
– Za sada smo dogovor postigli usmeno i vjerujem da ćemo vrlo skoro to sve staviti na papir. Smatram da je u ovome trenutku to manje važno od same činjenice da što prije treba okupiti momčad i krenuti s pripremama za novu sezonu. Pred nama je puno posla i ako mislimo biti konkurentni u Trećoj HNL jug koja je sve samo ne lagana, onda trebamo sve dobro isplanirati i natjecanje koje počinje najvjerojatnije 24. kolovoza dočekati maksimalno spremni.
Kakav je plani priprema i kada krećete s njima?
– S pripremama startamo 15. srpnja jer nemamo puno vremena s obzirom da natjecanje počinje ili 24. ili 31. kolovoza. Pripreme će trajati ili 39 ili 46 dana s obzirom da se još uvijek ne zna početak prvenstva. Naravno, tijekom priprema planiram odigrati pet oglednih utakmica plus turnir u Proložcu.
Igrački kadar i pripreme
S kojom momčadi ćete započeti pripreme s obzirom da je većina igrača koji su završila prošlu sezonu potražila nove klubove?
– Na tome s kojim ću igračima krenuti u nove pripreme već radim i siguran sam da ću uspjeti okupiti solidnu momčad. To je u ovome trenutku primarni dio moga posla i neću gubiti niti trenutka. Moram ponovno staviti naglasak na to da ćemo kroz prvu momčad priliku za napredak dati igračima iz svog pogona, tj. iz Škole nogometa NK Zadra. U ovome trenutku ne bih o imenima iako ih u mojoj bilježnici već ima solidan broj. Ne bih želio da se pred momčad i mene kao trenera stavlja ikakav imperativ s obzirom da je svima jasno u kakvom se trenutku nalazi NK Zadar. Ali, s druge strane svi koji me poznaju vjerujem da znaju da sam »fajter« i da se bez borbe neću predati – kazao je na kraju razgovora Marko Pinčić.
 
 


Nogometni i trenerski put Marka Pinčića
Marko Pinčić je rođen u Zadru 9. lipnja 1973. godine. Svoj nogometni, tj. vratarski put započeo je u Nogometnom klubu Zadar gdje je prošao sve mlađedobne kategorije. Tijekom svoje vratarske karijere pet je sezona proveo u momčadi sa Stanova, a igrao je i za Željezničar iz Ljubljane i Gospić. Svoj trenerski put započinje u NK Zadru, a nakon četiri sezone odlazi u Lokomotivu gdje je bio trener kadeta i juniora prije nego što je u jednom kratkom periodu vodio i prvu momčad Lokomotive. Nakon toga jednu polusezonu vodio je i Lučko, nakon čega se vraća u Lokomotivu. Prije godinu dana vraća se u Zadar gdje preuzima poziciju direktora Škole nogometa NK Zadra.