Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na Zrće stiglo puno mladih partijanera, gradonačelnik Novalje traži zabranu svih partyja i koncerata

10.07.2020. 12:43


Stožer Civilne zaštite Grada Novalje na videokonferenciji je objavio da, prema zadnjim podacima eVisitora, na njihovom području boravi 8.872 turista u komercijalnom smještaju, ne računajući pritom vikendaše.
To iznosi 62 posto gostiju u odnosu na isti dan prošle godine, a među njima je značajan broj mladih partijanera. Oni i dalje u velikom broju dolaze na Zrće, iako je otkazana većina partyja i festivala.
Gradonačelnik Novalje Ante Dabo kaže da se ti mladi ljudi nisu niti približno u stanju pridržavati se protuepidemijskih mjera.
“U slučaju bilo kojeg pozitivnog zaraženog partijanera s virusom covid-19 nemoguće će biti utvrditi kontakte koji su ključni za suzbijanje potencijalnog žarišta virusa.
S obzirom na ove iznesene činjenice predlažemo nacionalnom Stožeru da donese Odluku o zabrani održavanja svih festivala (većih ili manjih), partyja i koncerata na plaži Zrće i Katarelac koji je u sastavu Općine Kolan.
Stožer civilne zaštite Grada Novalje zajedno sa inspektorima Civilne zaštite Gospić i policijom pratit će provedbu protuepidemijskih mjera na području Grada cijelu turističku sezonu.
Pažnja će se usmjeriti prema ugostiteljskim objektima, trgovinama i uslužnim djelatnostima te pogotovo na korištenje usluge javnog gradskog prijevoza.
Nakon upozorenja i kontrola koje su već ovih dana u tijeku, Stožer je spreman dislocirati javni gradski prijevoz s lokacije rotora Stari mlin na lokaciju Autobusni kolodvor, a u krajnosti i ukinuti javni gradski prijevoz za sezonu 2020.”, poručio je gradonačelnik Novalje.