Prije ulaska u prenoćište novi korisnici moraju se testirati na koronavirus

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Caritas Zadarske nadbiskupije pomaže potrebitima i provodi epidemiološke mjere
Kako bismo zaštitili naše korisnike i zaposlenike, morali smo u skladu s propisima resornog ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uvesti neka pravila, tako da za sada korisnici ne ulaze u kuhinju po svoj obrok, nego im se on spremi u našu jednokratnu posudu kako bi se izbjegla eventualna mogućnost zaraze, kazala je Tadić
Vedran SITNICA
Prenoćište za beskućnike sv. Vinko Paulski

Caritas Zadarske nadbiskupije radi jednako kao i prije koronavirusa te prema riječima zamjenice ravnatelja Mirjane Tadić, koronakriza nije utjecala na povećanje broja korisnika Pučke kuhinje, niti socijalne samoposluge. Iako su uglavnom korisnici kuhinja u Zadru i Benkovcu ljudi starije životne dobi, Tadić je apelirala na sve one koji su u potrebi da se slobodno jave.
- Mi uvijek pozivamo odrasle osobe koje žive same i kojima je potrebna naša pomoć da nam se obrate, kako bismo im mogli pomoći oko toplog obroka i oko mjesečnog paketa hrane, istaknula je Tadić, apelirajući na sve one koji znaju da je netko od njihovih susjeda sam i napušten da ih o tome obavijesti putem telefona ili na mail adresu Caritasa kako bi mogli otići na teren i pomoći svima koji su u potrebi.
Caritas funkcionira uz podršku Grada i Županije, tako da bez ikakvog problema može pomoći svima koji su u opravdanoj potrebi, te uz predočenje dokumenata, svi u potrebi mogu koristiti socijalnu samoposlugu ili Pučku kuhinju, ali uz neke nove mjere zbog još uvijek aktualne pandemije koronavirusa.
- Kako bismo zaštitili naše korisnike i zaposlenike, morali smo u skladu s propisima resornog ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uvesti neka pravila, tako da za sada korisnici ne ulaze u kuhinju po svoj obrok, nego im se on spremi u našu jednokratnu posudu kako bi se izbjegla eventualna mogućnost zaraze, kazala je Tadić.
Što se tiče Prenoćišta sv. Vinka Paulskog, u njemu se trenutno nalazi šest korisnika, te se zbog još uvijek aktualne COVID-19 situacije pridržavaju svih epidemioloških mjera, kako se zdravlje korisnika i djelatnika ne bi ugrozilo.
- Svi korisnici prenoćišta, za vrijeme karantene boravili su 24 sata unutra i nisu izlazili vani, objasnila je Tadić, dodajući da svi novi korisnici koji su u potrebi za prenoćištem trebaju proći testiranje i vidjeti jesu li pozitivni na COVID, nakon čega će im ovisno o nalazu biti omogućen smještaj u prenoćištu uz pridržavanje svih mjera, od dezinfekcijske barijere na samom ulazu do dezinficiranja ruku pri ulasku u prenoćište.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)