Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zaražena odgojiteljica u vrtiću

10.07.2020. 07:38


Tri odgojiteljice i jedna spremačica iz Dječjeg vrtića Sunce jučer su poslane u samoizolaciju zbog sumnje na koronavirus. Kako smo doznali, jedna od odgojiteljica član je obitelji prekjučer pozitivno potvrđene mlade zdravstvene djelatnice. No, kako nam je kazao gradski resorni pročelnik Joso Nekić, razloga za paniku nema, a sve preventivne mjere već su poduzete.
– Još jučer sam razgovarao s ravnateljicom DV Sunce, a odgojiteljica čiji je član obitelji pozitivan na koronavirus već je ostala kući u samoizolaciji. Jutros je ona, međutim, javila kako ima temperaturu i onda je ravnateljica utvrdila njezine kontakte te je obavijestila dvije odgojiteljice i spremačicu da ostanu u samoizolaciji. Sutra će sve biti testirane. Što se pak djece tiče, odgojiteljica koja ima temperaturu i gotovo sa sigurnošću možemo reći da je zaražena, bila je u kontaktu s jednim djetetom u poslijepodnevnoj smjeni i sedmero jasličara. Obavijestili smo sve roditelje da djecu ne dovode u vrtić bez obzira imaju li ili nemaju temperaturu, kazao je Nekić. Potvrdio nam je i kako je mladenka na čijoj svadbi se zaraza proširrila zaposlenica DV Radost te da su i tamo poduzete sve mjere kako se zaraza ne bi proširila.
– Ništa ne tajimo. Sve radimo transparentno i poduzimamo sve što možemo kako se zaraza ne bi proširila među djelatnicima vrtića, djecom i njihovim familijama. Virus je oko nas i situacija je takva kakva jest. Važno je odgovorno se ponašati i slijediti naputke Stožera za civilnu zaštitu, dodao je Nekić izražavajući nadu da su preventivne mjere poduzete na vrijeme te naglašavajući kako odgojiteljica koja je najvjerojatnije pozitivna nije bila u kontaktu s većim brojem djece, pa ni zaposlenika u vrtiću.