Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Novi teren za sve ljubitelje basketa

10.07.2021. 11:11


Ususret početku Ljetne košarkaške lige 2021, u suradnji s Mjesnim odborom i pod motom »BRIGom za BILI«, košarkaška ekipa Bilog briga odlučila je urediti teren u »Sasovom« (dvorište Vukovarske 6) te na taj način dati doprinos svom kvartu i popularizaciji najdražeg im sporta, uz poruku: »Ako ovom akcijom, barem jedno dite »povučemo pod obruč«, mi smo već osvojili dva sigurna punta i prije prvog kola«.
Kontaktirali smo Marina Pijacu, da nam kaže malo više o ovoj inicijativi.
– Realizirali smo prvi korak prema ideji uređenja košarkaškog igrališta te dobivanja službenog terena na kojem će se odigravati košarkaške utakmice i održavati turniri. Oformili smo kvartovsku košarkašku ekipu jer svi smo mi u kvartu odrasli na basketu, kazao je Pijaca i dodao kako se ideja rodila u isto vrijeme kada se počela održavati Ljetna košarkaška liga.
– Ovom akcijom, pa i sudjelovanjem u Ljetnoj košarkaškoj ligi želimo doprinijeti razvoju našeg kvarta, doprinijeti zadarskom društvu, ali i potaknuti djecu i mlade na fizičku aktivnost i uživanje u sportu, rekao je Pijaca te zaključio kako je u realizaciju projekta bio uključen Mjesni odbor Bili brig i lokalna košarkaška ekipa.
Čistoća i Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša grada Zadra obavili su pripremne radove. Branka Mijolović i Jure Lisak kreirali su idejno riješenje loga i izradili šablone za bojanje.