Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Duvnjakova potvrda

Autor:

09.08.2008. 22:00
Duvnjakova potvrda

Foto: AP



Hrvatska rukometna reprezentacija odlično je startala na Olimpijskom turniru svladavši u prvom kolu svjetske prvake iz Tunisa 2005. godine. “Pakleni” su odlično otvorili utakmicu, te čvrstom igrom u obrani 3-2-1 u kojoj su se na centarhalfu izmjenjivali Lacković, Vuković te očekivano Dominiković otupili su napad Španjolaca. Iz minute u minutu razlika je rasla u nšu korist i sve je izgledalo gotovo savršeno sve do nesretne 24. minute. Naime, tada je tijekom jednog hrvatskog napada, koji je završio Metličić, pao Ivano Balić i uhvatio se za list desne noge. Odšepao je do klupe, a nekoliko minuta kasnije Ivano je s bolnom grimasom na licu napustio dvoranu. U tom trenutku Hrvatska je vodila 12:9 i bilo je pitanje kako će izabranici Lina Červara reagirati na ovaj veliki hendikep. Međutim, Balića je zamijenio Duvnjak, koji je do odmora odigrao odlično uz jedan postignuti gol, a na njemu je napravljen sedmerac koji je iskoristio Džomba za četiri razlike (14:10). Hrvati su uspjeli još povećati razliku, a posljednji pogodak u prvom dijelu postigao je Lacković za velikih pet pogodaka razlike (16:11). Imala je Hrvatska i posljednji napad do odmora, no Lacković je bacio loptu “u bunar”.
Nastavak susreta nije protekao kao prvo poluvrijeme i očito su hrvatski reprezentativci shvatili da će ostatak susreta odigrati bez Balića. U samo nekoliko minuta Španjolci su se približili na neugodnih 18:16. No, Tonči Valčić, kod igrača manje za Hrvatsku, s dva uzastopna pogotka u 41. minuti vratio je Hrvatsku na “plus pet” (22:17). Sve do 47. minute Hrvatska je imala vodstvo od tri, četiri pogotka. Međutim tada je nastala crna rupa. Pri rezultatu 26:22, naši su jednostavno stali stali. Španjolci su kontrama počeli kažnjavati pogreške Hrvatske, koja je na dvije minute ostala i bez Dominikovića, a potom i bez još jednog igrača, s obzirom na to da su zbog burnih prosvjeda suci dvije minute  pokazali i izborniku Červaru. Nervoza s klupe prenijela se i na teren pa su Španjolci za osam minuta (od 47. do 55.) preko Alberta Entrerriosa došli u prvo i jedino vodstvo na utakmici (26:27). Srećom, naši su uspjeli konsolidirati svoje redove i preko Vorija i Metličića ponovno doći u vodstvo 28:27. Španjolci su posljednji put došli do izjednačenja preko svog najboljeg strijelca, lijevog krila Juana Garcije. Uslijedio je još jedan pogodak Vorija. Potom je Garcia primio loptu već kada je prešao graničnu crtu, a nakon očekivanog Červarovog “time outa” i potom prijetnje pasivnog napada, najmlađi na terenu Domagoj Duvnjak odlučio se na udarac i lopta se od vratnice odbila u mrežu za veliku pobjedu Hrvatske! Do kraja susreta Španjolci su pokušali preko Romera, no Losert, koji je ušao u posljednjih pet minuta umjesto odličnog Alilovića, zaustavio je udarac.
HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 31:29
PEKING – Dvorana OSC Gymnasium. Gledatelja 2.600. Suci: F. Lemme i B. Ullrich (oba Njemačka).
HRVATSKA: Losert, Alilović, Sulić 1, Balić 2, Duvnjak 3, Lacković 5, Vori 4, Dominiković, Džomba 5 (5), Horvat 2, Vuković, Metličić 4, Vukić 2, Valčić 3.
ŠPANJOLSKA: Hombrados, Barrufet, Entrerrios A. 5, Rocas 6, Entrerrios R.1, Garabaya 3, Prieto, Belaustegui 1, Lozano, Davis 1, Garcia 8 (3), Romero 3, Malmagro 1, Tomas.
Sedmerci: Hrvatska 7 (5), Španjolska 3 (3);
Isključenja: Hrvatska 8, Španjolska 6 minuta.