Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Košarkaši napadnuti pred Medussom

Autor: Minja Gugić

09.08.2008. 22:00
Košarkaši napadnuti pred Medussom

Foto: Sebastian GOVORČIN



Napadač je 23-godišnji Zadranin, pripadnik HV-a, koji je fizički nasrnuo na Ivicu Grgurovića, košarkaša Borik-Puntamike, navodno zbog njegove bivše djevojke. Amerikanac je stao u obranu svog prijatelja i izvukao “deblji kraj”, no riječ je, srećom, o lakšim ozljedama
Ne želim ništa komentirati, a ni davati bilo kakve izjave. Sve je prijavljeno policiji, pa se za sve informacije obratite njima. Ne bih želio da se o tome uopće piše – rekao je jučer u kratkom telefonskom razgovoru 25-godišnji Ivica Grgurović – košarkaš Borik-Puntamike, koji je zajedno sa svojim vršnjakom i prijateljem iz SAD-a napadnut noću s petka na subotu ispred popularnog okupljališta mladih Zadrana, noćnog kluba “Medussa” na Kolovarima.
Incident je u redovitom priopćenju za javnost PU zadarske zaveden kao remećenje javnog reda i mira, međutim, kako smo neslužbeno saznali, sve i nije tako bezazleno, jer je o incidentu navodno obaviješteno i američko veleposlanstvo s obzirom na to da je Grgurovićev prijatelj, američki košarkaš, ozlijeđen.
Srećom, nije riječ o težim ozljedama.
Naime, razlog incidenta je djevojka s kojom je, navodno, zadarski košarkaš bio ranije u vezi, pa je zbog toga na njega nasrnuo 23-godišnji Zadranin, pripadnik HV-a, a Amerikanac je htio zaštititi svog prijatelja te je “izvukao deblji kraj”.
Mlađi ga je mladić svom silinom udario šakom u glavu i raskrvario mu usnicu.
Amerikanac je potražio pomoć u zadarskoj Općoj bolnici gdje su mu ozljede sanirane, pa je pušten na kućnu njegu.
Napadač će vjerojatno biti kazneno prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira, ali i pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Iako se priča da je napadaču pomogla i nekolicina njegovih prijatelja, u PU zadarskoj su nam potvrdili događaj, navodeći samo tri osobe, dvojicu 25-godišnjaka i 23-godišnjaka.