Trubači za sretan kraj

Slika korisnika admin
Autor: 
trompette1
Nenad MARČEV
Najbolji hrvatski i slovenski trubači izveli su djela baroknih majstora

Koncertom LA CREME DE LA TROMPETTE završen je službeni dio 48. Glazbenih večeri u sv. Donatu. Svečani završetak Festivala upriličili su najbolji trubači s područja Hrvatske i Slovenije koji su izvedbama dopadljivih djela baroknih majstora poput Tartinija, Vivaldija Telemanna, Bibera, Haendela i Altenburga, dokazali da su uistinu prava trubačka krema ovog područja .

Uz orkestar Cappella Istropolitana iz Slovačke, pod sigurnom rukom mo. Tomislava Fačinija, trubači su u djelima á2, á3 i á6, u crkvi sv. Donata stvorili pravu pompoznu atmosferu dostojnu starih europskih kraljeva i grofova, za koje su izvedena djela mahom i bila skladana.

Virtuozna svirka Stanka Arnolda, zrela interpretacija Daria Teskere, Marina Zokića i Krešimira Fabijanića, emotivno nabijena izvedba Vedrana Kocelja, uz sudjelovanje mladog Jure Gradišnika, učinile su ovaj koncert jednim od najatraktivnijih programa ovogodišnjih Večeri. Isti program putuje na Paško ljeto, a 12. kolovoza na Dubrovačke ljetne igre.

Pažani i Dubrovčani, rezervirajte svoje vrijeme za jedan od

Do kraja 48. Glazbenih večeri u sv. Donatu održat će se još jedan Županijski koncert na otoku Istu (13. 8. u crkvi sv. Nikole) i koncert unutar plus programa u zadarskom Arsenalu "La sonora tropical!", u izvedbi Ricarda Luquea i gostiju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno