Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ukić: Sada možemo i protiv Rusije

Autor: Ivan Volarić

09.08.2008. 22:00
Ukić: Sada možemo i protiv Rusije

Foto: AP



Rekao sam igračima da ovdje nismo slučajno i da moramo nastaviti gajiti momčadsko jedinstvo koje imamo te da moramo nastaviti igrati ovako obranu – istaknuo je Jasmin Repeša
Ozarena lica igrača nakon utakmice govorila su više od riječi. Izgledali su kao da im je pao kamen sa srca. Probili su led u Pekingu na doista impresivan način.
– Koncentrirano smo otvorili utakmicu i u svim fazama igre smo bili bolji od Australaca. Na kraju smo pobijedili s premalom razlikom kako je izgledalo. Malo smo pali u završnici. Treba nastaviti ovako igrati – kaže Ukić i priznaje da se nije nadao ovako uvjerljivoj pobjedi na otvaranju turnira.
– Nadali smo se rezultatski neizvjesnijoj utakmici. Znali smo da je Australija ekipa protiv koje možemo igrati, ali kako smo sada odigrali bilo je samo pitanje s koliko razlike ćemo pobijediti. Rusija? Znamo što igraju. Europski su prvaci, odlična ekipa, ali nakon ovakve utakmice možemo protiv njih odigrati. U najgorem slučaju ravnopravnu utakmicu tijekom svih 40 minuta – rekao je Ukić.
Marko Banić je ubacio 16 poena, ali odradio i veliki posao u obrani.
– Sretan sam zbog prve pobjede na velikom natjecanju koja je došla uz dobar pristup. Uz ovakvu igru svima mođemo parirati. Treba ostati na zemlji i pripremiti se za dalje, za susretu s Rusijom. Sada znamo formulu uspjeha – obrana – rekao je Banić.
Jasmin Repeša je još uvijek dobre volje. Hrvatski izbornik je u šali nakon pobjede nad Australijom dobacio hrvatskim novinarima: Pozdravite Boguta! A što je rekao igračima nakon uvodne pobjede?
– Rekao sam igračima da ovdje nismo slučajno i da moramo nastaviti gajiti momčadsko jedinstvo koje imamo te da moramo nastaviti igrati ovako obranu. Bez obzira na to što smo dobro šutirali, utakmicu smo dobili obranom. Moramo se prilagoditi i na novo vrijeme utakmice, imamo samo dan i pol za odmor i izazov protiv aktualnog prvaka Europe od kojega smo izgubili prošle godine u Madridu – kaže Repeša koji se ne boji da će u njegovu momčad nakon ove pobjede useliti – euforija.
– Nećemo upasti u euforiju, svjesni smo da samo kao momčad možemo funkcionirati. Ne vidim zašto bi se to moglo promijeniti ako nije do sada. Sigurno da je bilo nekih greškica, ali odigrali smo lijepo – dodao je Repeša i okrenuo se prema sutrašnjem suparniku (5.15 ujutro) Rusiji. Gledao je njihov ogled protiv Irana i vidio ono što je očekivao.
– Malo su mijenjali kemiju momčadi. Imaju dva, tri nova igrača, ali zadržali su isti sustav, čak i akcije u napadu – rekao je hrvatski izbrnik.